Εκπαίδευση

Συνέντευξη Τύπου- ΔΕΘ: Oι απαντήσεις Μητσοτάκη για πανδημία και σχολεία

Διαβάστε συγκεντρωτικά όσα ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό σχετικά.

Parallaxi
συνέντευξη-τύπου-δεθ-oι-απαντήσεις-μητ-814330
Parallaxi
 Εικόνα: Πρακτορείο SOOC

Oλοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε συγκεντρωτικά όσα ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό για την πανδημία, αλλά και τα σχολεία:

Δεν θα ξανακλείσουμε – Μάσκες για πολύ καιρό ακόμα

«Δεν θα προχωρούσα σε μία αναθεώρηση στόχων αν δεν ήμουν σίγουρος ότι το 5,9% είναι το ελάχιστο επίπεδο ανάπτυξης. Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω τον όρο “πακέτο μέτρων”. Τα μέτρα υπακούν σε μία συλλογική στρατηγική. Για να έρθω στον πυρήνα του ερωτήματος, προφανώς δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Δεν θα υπάρχει, όμως, περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν θα ξανακλείσουμε. Θα έχουμε, ωστόσο, μάσκες για πολύ καιρό ακόμη και θα κάνουμε πολλά τεστ. Και φυσικά θα επιμείνουμε στη στρατηγική των εμβολιασμών».

9 στους 10 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ σήμερα είναι ανεμβολίαστοι
Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τρίτη δόση

«Θα πρέπει σίγουρα να γίνει τρίτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους, ενώ θεωρώ σημαντικό να κάνουν τρίτη δόση και οι πολίτες που εμβολιάστηκαν πολύ νωρίς, όπως η περίπτωση των γιατρών για παράδειγμα. Η τρίτη δόση θα είναι υποχρεωτική για όσους θα εμβολιάζονται υποχρεωτικά».

Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τα πλαστά πιστοποιητικά

«Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος εργαζόμενος της υγείας χορηγεί πλαστό πιστοποιητικό. Μερικές φορές, η δημοσιοποίηση των ονομάτων, η χλεύη των συναδέλφων μπορεί να είναι ένα πιο ισχυρό αποτρεπτικό μέτρο από τη δικαιοσύνη».


Οι δηλώσεις για τα σχολεία 
Εφεδρικό μέτρο η… τηλεκπαίδευση

«Πιστεύω σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Θυμίζω ότι για πρώτη φορά έγιναν παραπάνω από 11.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Για ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων, έχουμε πολύ ξεκάθαρα πρωτόκολλα. Δεν ξέρουμε πώς θα πάει η πανδημία. Τι είναι βέβαιο; Ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Στα παιδιά μας κάνουμε 17 εμβόλια. Αυτό το 18ο δεν είναι διαφορετικό. Είναι αποτελεσματικό και στα παιδιά και στους εφήβους. Κάνω μία έκκληση και στα παιδιά και στους γονείς να εμβολιαστούν. Αν ένα τμήμα έχει κρούσματα στο 50% και έναν επιπλέον μαθητή θα κλείσει, συνεχίζοντας με τηλεκπαίδευση».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα