Featured

Συνωστισμός σε πλατείες στην Αττική- Μεταμεσονύκτια διαμαρτυρία από τους εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη

Σε ισχύ το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αποφυγή του συνωστισμού.

Parallaxi
συνωστισμός-σε-πλατείες-στην-αττική-μ-662760
Parallaxi
αστυνομία περιπολικό βράδυ δρόμος - εικόνα ΕΛ.ΑΣ. FACEBOOK PAGE
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μπορεί τα περίπτερα της Αττικής να μη λειτουργούσαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, παρόλα αυτά τα νέα περιοριστικά μέτρα δεν άφησαν μερίδα κόσμου να μείνει εντός σπιτιών.

Ειδικότερα, εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν χθες στο Μοναστηράκι, αλλά και την πλατεία Βαρνάβα όπου παρέες νέων παρέμειναν συγκεντρωμένες στις πλατείες.

Ακόμη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν τα σκαλιά εκκλησιών όπου και υπήρχε καλύτερος φωτισμός.

Στο μεταξύ, σε ισχύ τέθηκε χθες το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρκα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες σε πλατείες της Αττικής, ενώ επεμβαίνει εφόσον διαπιστώσει συνωστισμό.

Ένα ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες, που ακούγεται από τα περιπολικά από την Τρίτη για την αποτροπή διάδοσης του κοροναϊού σημειώνει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, στις επιχειρήσεις που προχωρούν σε παραβάσεις και δεν συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Κατά το ΦΕΚ, όσον αφορά στο ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλονται κυρώσεις 150 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, και στις επιχειρήσεις ή στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις, από 3.000 έως 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Συνωστισμός και στη Θεσσαλονίκη

Στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης συνωστισμός παρατηρήθηκε ήδη πριν από τα μεσάνυχτα.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν αποτύπωσαν σερβιτόρους οι οποίοι δεν προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, εργαζόμενους στην υποδοχή που κουβαλούσαν συνεχώς νέα σταντ ώστε περισσότεροι άνθρωποι να συνωστίζονται σε ένα σημείο.

Μεταμεσονύκτια διαμαρτυρία από τους εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, σε γλέντι μπροστά στο Λευκό Πύργο εξελίχθηκε η διαμαρτυρία που οργάνωσαν, μέσα από διαδικτυακό κάλεσμα, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στη Θεσσαλονίκη.

Οι εστιάτορες διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12:00 και ζητούν τα μαγαζιά να κλείνουν αργότερα, στις 2.00.

Οι  διαμαρτυρόμενοι, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έκλεισαν το δρόμο και συνέχισαν την κινητοποίησή τους μετά τα μεσάνυχτα.

Ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία με το γνωστό τραγούδι αλλά και Ποντιακούς χορούς.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα