Διεθνή

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους με νεκρούς όλους τους επιβάτες

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία

Parallaxi
συντριβή-ρωσικού-αεροσκάφους-με-νεκρ-887622
Parallaxi

Συνετρίβη αεροσκάφος An-26 στο Βορόνεζ της Ρωσίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα, με όλο το πλήρωμα να σκοτώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Άμυνας. Η είδηση έρχεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να δίνονται πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Η ανακοίνωση

«Στις 24 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Βορόνεζ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ένα αεροσκάφος An-26 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων συνετρίβη. Το πλήρωμα πέθανε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 Η πρεσβεία της Κίνας στο Κίεβο οργανώνει πτήσεις για την απομάκρυνση πολιτών της

Το Ineterfax αναφέρεi ότι η πτώση του αεροσκάφους πιθανόν να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Νωρίτερα, πάντως, ουκρανικά μέσα ανέφεραν πως καταρρίφθηκε ρωσικό αεροσκάφος An-26, κάνοντας λόγο για πέντε νεκρούς.

Η πρεσβεία της Κίνας στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι οργανώνει πτήσεις τσάρτερ για να απομακρύνει από την Ουκρανία πολίτες της Κίνας, του Χονκ Γκόνγκ, του Μακάο και «ταϊβανέζους συμπατριώτες».

Στην ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας αναφέρεται ότι «την παρούσα χρονική περίοδο η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται ραγδαία» και «οι Κινέζοι πολίτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ουκρανία εκτίθενται σε υψηλούς κινδύνους στον τομέα ασφαλείας».

Ουκρανία: Πανικός κι φόβος μεταξύ των κατοίκων στο Κίεβο

«Πρέπει να τελειώσω την δουλειά που κάνω με μια ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων και μετά να βρω τρόπο να φύγω με την οικογένειά μου». Η δημοσιογράφος από το Κραματόρσκ ηχεί τον πανικό που επικρατεί σε ολόκληρη την Ουκρανία. Ένας άλλος κάτοικος από το Ντόνετσκ δεν απαντά σε μηνύματα. Άνθρωποι από όλη την Ουκρανία ανεβάζουν βίντεο με βομβαρδισμούς σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας. Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούγονται ολόκληρη την ημέρα Κίεβο στο Κίεβο.
«Πολλοί άνθρωποι φεύγουν από το Κίεβο ή κρύβονται σε υπόγεια. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις στα παιδιά τι συμβαίνει. Τους λέμε ότι είναι παιχνίδι. Κύριε, προστάτεψε τα παιδιά μας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Ελληνοουκρανός δημοσιογράφος. «Φεύγω για την οικογένειά μου στην περιοχή της Πολτάβα», λέει η Ανίχα, 22χρονών που ζει στο Κίεβο.
Το χειρότερο σενάριο της ουκρανικής κρίσης έγινε πραγματικότητα

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα