Ελλάδα

Συσσοβίτης: Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί εν αγνοία της ή συνειδητά

"Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει πού είναι η ισχύς…"

Parallaxi
συσσοβίτης-η-γυναίκα-πολλές-φορές-προ-916322
Parallaxi

Στο πλατό της εκπομπής του Open “Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον” βρέθηκε καλεσμένος ο Αλέκος Συσσοβίτης το μεσημέρι της Δευτέρας

Μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός δέχθηκε ερωτήσεις για το ελληνικό Metoo το οποίο ξεκίνησε στον καλλιτεχνικό χώρο.

“Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα.

Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί. Στις γυναίκες είναι λίγο διαφορετικά. Στους άντρες όμως… Κι εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχε σκοπιμότητα από πίσω. Αν δεν θέλεις, δεν το κάνεις. Πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος” είπε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

“Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά”

“Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές, είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αμφίσημο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει πού είναι η ισχύς… Είναι τεράστια κουβέντα. Ο καθένας θέλει κάτι. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε” συμπλήρωσε ο ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη, ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του λίγο αργότερα και μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον», προκειμένου να αναλύσει τη θέση του.

«Κοιτώντας το κι εγώ σήμερα καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε η παρεξήγηση. Να ζητήσω συγγνώμη αν η δήλωσή μου ήταν προσβλητική. Επίσης, ζητώ συγγνώμη αν παρερμηνεύτηκε η δική μου πρόθεση και η δική μου δήλωση. Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στο γυναικείο φύλο, έχω μεγάλη αδυναμία. Κανένας άνδρας, γυναίκα, παιδί δεν πρέπει να χαίρει μιας προσβλητικής, κακοποιητικής και εγκληματικής συμπεριφοράς. Άρα το θεωρώ δεδομένο ότι το θέμα της βίας, είτε είναι ψυχολογική είτε είναι σωματική, από μένα βγαίνει από την κουβέντα. Όλοι μας προκαλούμε συνειδητά ή ασυνείδητα, και οι άνδρες και οι γυναίκες, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, αλλά δεν ήταν κακή η πρόθεσή μου και η τοποθέτησή μου απέναντι στο γυναικείο φύλο. Αυτό είναι βασικό για μένα», είπε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Κλείνοντας, ο ηθοποιός ανέφερε: «Δημιουργήθηκε παρεξήγηση καθαρή χθες και ώρα είναι να λυθεί. Προς Θεού, αν είναι δυνατόν, να τίθεμαι εγώ απέναντι στη βία και δη στη γυναίκα. Έχω μεγαλώσει με τέτοια ευαισθησία στο γυναικείο φύλο που δεν μου περνάει καν από το νου».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα