Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Όσα έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter.

Parallaxi
τα-μηνύματα-του-πολιτικού-κόσμου-για-τ-572152
Parallaxi

Τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στο twitter.

H κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπηρέτησε την ιατρική επιστήμη και την πολιτική με συνέπεια, ευγένεια, μετριοπάθεια και ήθος και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους του.

«O κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους», ανέφερε σε tweet του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

«Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», γράφει στο μήνυμά του.

«Ήταν “ο δικός μας γιατρός”. Δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και την ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες καρδιολογικές κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ», τονίζει, σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στο έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του Ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

«Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα, που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στη Τζένη και τους οικείους του», σημειώνει η κ. Γεννηματά.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter.

«Ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος υπηρέτησε με ευπρέπεια και προσήλωση την ιατρική επιστήμη και την πολιτική, προκαλεί θλίψη σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο του Δ. Κρεμαστινού και στους δικούς του ανθρώπους εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter.

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Κρεμαστινό, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη, το Κοινοβούλιο και τη δημοκρατική παράταξη», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσθέτει πως είχε την τύχη να τον γνωρίσει από κοντά και να διακρίνει «το βάθος των γνώσεών του για την επιστήμη και τα ακαδημαϊκά ζητήματα, αλλά και την ειλικρινή του έγνοια για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στον τόπο μας».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα