Top

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από αύριο – Πάνω από 1.000 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην χώρα μας.

Parallaxi
τα-νέα-μέτρα-που-ισχύουν-από-αύριο-πά-674645
Parallaxi

Νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικί φορτίο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. H Θεσσαλονίκη ανήκει πλέον στο πορτοκαλί επιδημιολογικό φορτίο, με τους λοιμοξιωλόγους να ανησυχούν για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την αύξηση (κατά 500%) του ιού στα λύματα. Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξης στο μέτωπο της πανδημίας στη χώρα μας. 

Στους 553 οι νεκροί – Κατέληξαν τέσσερις ασθενείς τις τελευταίες ώρες

Τέσσερα άτομα που ασθένησαν με κορονοϊό κατέληξαν τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν 75χρονο, μια 40χρονη, έναν 73χρονο και μία 91χρονη. Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες κατέληξαν ο 75χρονος και η 40χρονη στο «Γεννηματάς». Ο ηλικιωμένος πέθανε λόγω πνευμονίας από τον ιό, ενώ η 40χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα.

Κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές: Κανονικά το delivery τη νύχτα – Χωρίς μάσκα η άθληση

Πάτρα: 14χρονος με κορονοϊό στο νοσοκομείο

Στην ειδική μονάδα στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου νοσηλεύεται ένα 14χρονο παιδί που μεταφέρθηκε από περιοχή της Ηλείας και είναι θετικό στο κορονοϊό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μεταφορά του έγινε χθες, και σήμερα παρουσιάζει βελτιωμένη κλινική εικόνα. Στην Αχαΐα χθες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 9 ακόμα κρούσματα, και συνολικά στα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται 21 ασθενείς.

Τέσσερα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν σε νοσηλευτικό προσωπικό Κλινικής του Θεαγενείου

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου τα κρούσματα εντοπίστηκαν την περασμένη Τρίτη μετά από μοριακό έλεγχο με PCR και αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των τεσσάρων ατόμων από την εργασία, ενώ ταυτόχρονα έγινε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Η διοικήτρια του Θεαγενείου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του νοσοκομείου από τον εντοπισμό των κρουσμάτων και πρόσθεσε ότι από τον Αύγουστο που άρχισαν να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι από τις άδειες μέχρι σήμερα έχουν γίνει 800 τεστ στο προσωπικό, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται κάθε φορά που επιστρέφει από άδεια. Παράλληλα ανέφερε ότι θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ότι λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προστασίας στο νοσοκομείο με την τοποθέτηση αντı-Covid παραθύρων στο φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο του Θεαγενείου και την εγκατάσταση δεύτερης θερμοκάμερας εντός του Νοσοκομείου. «Διενεργήθηκαν έλεγχοι και επανέλεγχοι σε όλο το προσωπικό της κλινικής (ιατρονοσηλευτικό, βοηθητικό, κ.λ.π. ), καθώς και σε όλους τους ασθενείς της. Μετά από τα αυστηρά μέτρα πρόληψης που ακολουθήθηκαν, η κλινική ανέκτησε και πάλι τους κανονικούς ρυθμούς της. Υπενθυμίζουμε ότι το Α.Ν.Θ. από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έλαβε επιπλέον μέτρα ασφαλείας, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Επίσης, γίνονται διαρκείς έλεγχοι στο προσωπικό, που προσέρχεται μετά από άδεια, ενώ ελέγχονται τα προς χειρουργείο περιστατικά, καθώς και κάθε περιστατικό που κρίνεται ως απαραίτητο» αναφέρει η κ. Κουρτέλη-Ξουρή.

Χαρδαλιάς: Μόνο με βεβαιώσεις οι μετακινήσεις τη νύχτα

Κατέληξε 73χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορονοϊό καθώς ένας 73χρονος έχασε τη ζωή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο ηλικιωμένος, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, είχε μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στις 12 Οκτωβρίου και έκτοτε νοσηλευόταν σε ΜΕΘ. Πλέον, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 550.

Κικίλιας: Υπάρχουν «όπλα» εκτός του lockdown – Τι θα γίνει με το εμβόλιο

Λελογισμένα και ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας χαρακτήρισε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για την ανάσχεση της πανδημίας στη χώρα μας, με την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και τη μάσκα παντού στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές. Στο ερώτημα γιατί τα μέτρα δεν εφαρμόζονται οριζόντια σε όλη τη χώρα, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει να προσμετρήσει την κοινωνία και τους ανθρώπους που αγωνιούν και παράλληλα να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων. Εξήγησε ότι σε χώρες που εφαρμόστηκαν πολλά μέτρα ενώ αυτά που ίσχυαν ήδη δεν εφαρμόζονταν, δεν υπήρξε αποτέλεσμα και πως αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει μια ομαδική προσπάθεια καθώς τα υγειονομικά δεδομένα δυσκολεύουν. Χαρακτήρισε τους επόμενους πολύ δύσκολους και γι αυτό απαιτείται μια σημαντική προσπάθεια από όλους έως ότου η επιστήμη βοηθήσει την κατάσταση με ένα εμβόλιο «που δεν είναι μακριά».

Έχουμε κι άλλα όπλα πριν το λοκντάουν Για το ενδεχόμενο καθολικού λοκντάουν, ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν είναι το επόμενο βήμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς υπάρχουν και αρκετά ακόμη όπλα στη φαρέτρα της πολιτείας και με οδηγό τον υγειονομικό χάρτη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι τα τοπικά λοκντάουν δεν είναι κάτι που βγαίνουν από το τραπέζι ωστόσο πρόκειται για ένα μέτρο που δεν προαναγγέλλεται. Κάλεσε ξανά τους πολίτες να φορούν μάσκα, να τηρούν τους κανόνες και να προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες. Πότε θα έχουμε εμβόλιο Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει από κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες που «τρέχουν» εμβόλια για τον κορωνοϊό και βρίσκονται στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, καλά νέα θα μπορουσαν να υπάρχουν στο τέλος της χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης. Επεσήμανε ότι οι πρώτες δόσεις εμβολίων θα παραδοθούν την ίδια ώρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ καθώς υπάρχει συμφωνία να μοιραστούν τα εμβόλια βάση αλγορίθμου ανάλογα με τον αριθμό κατοίκων ανά χώρα. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί.

Πρύτανης ΑΠΘ: Μπορεί να ξεπεράσουν τα 300 τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Αεροπορική οδηγία για την Καστοριά – Ποιες πτήσεις επιτρέπονται

Αεροπορική οδηγία (NOTAM) που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης», εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η νέα NOTAM, θα έχει ισχύ από σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020 και εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19. Ειδικότερα, θα επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights). Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: * Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit) * Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Κορονοϊός: Τριήμερη αναστολή λειτουργίας στα κοτόπουλα «Πίνδος» λόγω κρουσμάτων

Κλείνουν για ένα τριήμερο οι εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» και αναστέλλεται η λειτουργία προκειμένου να γίνει απολύμανση στους χώρους μετά από κρούσματα Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων. Το κλείσιμο της μονάδας έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μέχρι στιγμής από κανέναν επίσημο φορέα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ενώ από την Διοίκηση του Πτηνοτροφικού δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση. Οι πρώτες πληροφορίες για ύπαρξη κρουσμάτων έφτασαν το πρωί  της Τετάρτης και εν πολλοίς επιβεβαιώθηκαν από τον μεγάλο αριθμό για το Νομό Ιωαννίνων -32 συνολικά- που ανακοινώθηκαν το ίδιο απόγευμα.

Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν και νέα κρούσματα στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων με αποτέλεσμα την απόφαση για τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Σε όλες τις εγκαταστάσεις θα γίνουν εκτενείς απολυμάνσεις  και το προσωπικό θα επιστρέψει αφού πρώτα υποβληθεί σε τεστ υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση της εταιρίας «ΠΙΝΔΟΣ» για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους της

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Κλείνουν κάποια γυμναστήρια και αθλητικοί χώροι

Την προσωρινή αναστολή, για το χρονικό διάστημα από 23-10-2020 μέχρι και 05-11-2020, της λειτουργίας αθλητικών και πολιτιστικών χώρων – δομών ανακοίνωσε ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου, με την υπ’ αριθμ 1470 απόφαση, ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία των εξής χώρων: Α. Το σύνολο των κλειστών και ανοικτών δημοτικών και σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και όλων των δημοτικών γηπέδων και σταδίων.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση προπονήσεων και αγώνων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Β. Το σύνολο των δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων. Γ. Το σύνολο των χώρων υποδοχής – στέγασης των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι (χώροι) ευρίσκονται εντός σχολικών διδακτηρίων. Κλειστά γυμναστήρια και σε Νεάπολη – Συκιές Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών αντίστοιχη απόφαση πήρε και ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, στη σκιά της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, κλειστά είναι τα δημοτικά γυμναστήρια, οι χώροι αθλητισμού και τα Πολιτιστικά Κέντρα, όπου καταγράφηκαν κρούσματα μεταξύ των αθλητών, προπονητών και εκπαιδευτικών, ενώ έγιναν επαναληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια και τις υποδομές, καθώς και προληπτικός έλεγχος-τεστ για τους εργαζόμενους στο δήμο.

11 κρούσματα κορονοϊού στην μπασκετική ομάδα του Λαυρίου

Ο κορονοϊός έχει πλήξει την μπασκετική ομάδα ομάδα του Λαυρίου, η οποία μετράει πλέον 11 κρούσματα. Και όπως όλα δείχνουν μετά την αναβολή του αγώνα με τον Προμηθέα, το ίδιο θα γίνει και με τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, είχε μέχρι την Πέμπτη (22/10) τέσσερα επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 αλλά μετά από νέα τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν οι παίκτες, προέκυψαν άλλοι επτά που ήταν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα συνολικά κρούσματα στην ομάδα του Λαυρίου φτάνουν πλέον τα 11, με τα μέλη της ομάδας που έχουν προσβληθεί να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο έχοντας απομονωθεί. Φυσικά, το παιχνίδι της πρεμιέρας, κόντρα στον Προμηθέα, έχει αναβληθεί και κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και για τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα