Tα τελευταία λεπτά της ζωής του Τζορτζ Φλόιντ

Οι πληροφορίες του CNN για τα τελευταία 30 λεπτά της ζωής του.

Parallaxi
tα-τελευταία-λεπτά-της-ζωής-του-τζορτζ-φ-604880
Parallaxi

Τριάντα λεπτά ήταν αρκετά για να στερήσουν τη ζωή από τον Τζορτζ Φλόιντ.

Όλα ξεκίνησαν με αναφορά για πλαστό χαρτονόμισμα 20 δολαρίων το απόγευμα της 25ης Μαΐου από μανάβικο που πέρασε ο Τζορτζ Φλόιντ.

Ειδικότερα, υπάλληλος πίστεψε ότι το χαρτονόμισμα που έδωσε ο Φλόιντ ήταν πλαστό, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να δώσει το όνομα του Φλόιντ στις αρχές.

Σε μια κλήση προς το 911, που έγινε στις 20:01, ο υπάλληλος είπε ότι είχε ζητήσει τα τσιγάρα πίσω, αλλά «ο Φλοίντ δεν θέλησε να τα δώσει».

Ο υπάλληλος υποστήριξε ότι ο άντρας έμοιαζε υπό την επήρεια αλκοόλ  και πως «δεν είχε αυτοέλεγχο», λέει το αντίγραφο.

Μετά την κλήση, περίπου στις 20:08, στο σημείο έσπευσαν δύο αστυνομικοί. Ο Φλοίντ καθόταν με δύο άλλα άτομα σε ένα αυτοκίνητο. Αφού πλησίασε το όχημα, ένας από τους αξιωματικούς, έβγαλε το όπλο του και διέταξε τον Φλοίντ να δείξει τα χέρια του.

«Έβαλε τα χέρια του στον Φλοίντ και τον έβγαλε από το αυτοκίνητο». Κατά το έγγραφο που κυκλοφόρησε «αντιστάθηκε όταν πήγαν να του περάσουν χειροπέδες».

Ο Φλοίντ, αφού του πέρασαν τις χειροπέδες ήταν συνεργάσιμος.

Αφού οι αξιωματικοί επιχείρησαν να βάλουν τον Φλοίντ στο περιπολικό τους, ακολούθησε ένταση και γύρω στις 20:14, ο  Φλόιντ «έπεσε στο έδαφος και είπε στους αξιωματικούς ότι ήταν κλειστοφοβικός», σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Τσάβιν έφτασε στο σημείο μαζί με άλλους αξιωματικούς.

Κατέβαλαν προσπάθεια ώστε να τον βάλουν στο αυτοκίνητο της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, στις 20:19, ο Τσάβιν τράβηξε τον Φλοίντ από την πλευρά των επιβατών, αναγκάζοντάς τον να πέσει στο έδαφος.

Στο σημείο αυτό, μάρτυρες άρχισαν να τραβούν τα βίντεο που κυκλοφόρησαν.

Δείτε επίσης: Στο φως νέο βίντεο από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Ο Φλοίντ συγκρατήθηκε από αξιωματικούς, ενώ ο Τσάβιν έβαλε το αριστερό του γόνατο ανάμεσα στο κεφάλι και το λαιμό του. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», ακούγεται να λέει ο Φλόιντ κατ’ επανάληψη.

Για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, ο Τσάβιν κράτησε το γόνατό του στο λαιμό του, σύμφωνα με την έκθεση των εισαγγελέων.

Γύρω στα έξι λεπτά ο Φλοίντ έδειξε να μην ανταποκρίνεται.

Στις 20:27, ο Τσάβιν βγάζει το γόνατό του από τον λαιμό του Φλόιντ και το σώμα του Φλόιντ μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Ιατρικό Κέντρο της κομητείας Χενεπίν, όπου διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Σημειώνεται ότι, ο Φλόιντ εργαζόταν ως ως πορτιέρης στην πόλη της Μινεάπολης, αλλά έμεινε άνεργος εξαιτίας της πανδημίας. Υπήρξε πελάτης του Cup Foods και σύμφωνα με σχετικές μαρτυρίες ένα φιλικό πρόσωπο.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε σχετικά: Xάος στις ΗΠΑ: 3 νεκροί εν μέσω συγκρούσεων

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα