Τα βίντεο από τα νησιά που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από χθες το βράδυ

Σχολιάζονται ποικιλοτρόπως από χθες.

Parallaxi
τα-βίντεο-από-τα-νησιά-που-κάνουν-τον-γύ-557733
Parallaxi
Eικόνα Στιγμιότυπο Βίντεο

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις προκαλούν από χθες το βράδυ οι εικόνες της απόβασης των αστυνομικών δυνάμεων στη Λέσβο και τη Μυτιλήνη. Τα βίντεο που κατέγραψαν τις στιγμές κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Χιλιάδες χρήστες κοινοποιούν και σχολιάζουν ποικιλοτρόπως το περιεχόμενο.

Nα σημειωθεί πως, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα το λιμάνι της Μυτιλήνης, για περίπου δύο ώρες. Από τις 02:00 ως τις 04:00, όταν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι απωθήθηκαν, 10 διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι με το πλοίο «Πήγασος» ενισχυμένες με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί συγκρούστηκαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους (δείτε σχετικά εδώ).

Επίσης, επεισόδια ξέσπασαν τα χαράματα και στο λιμάνι Μεστών Χίου καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο Blue Star Naxos ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν στο νησί. Η απόφαση ανακοινώθηκε με σκοπό να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου – Βολισού (δείτε σχετικά εδώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κατάσταση σήμερα / Kλιμακώνεται η ένταση στα νησιά – Εξελίξεις σε Χίο και Λέσβο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα