Τέλος στα ντίζελ Ι.Χ από τις πόλεις

Ποιο είναι το ακριβές σχέδιο της κυβέρνησης.

Parallaxi
τέλος-στα-ντίζελ-ι-χ-από-τις-πόλεις-216232
Parallaxi

Για σταδιακή απομάκρυνση των πετρελαιοκίνητων οχηµάτων αλλά και µείωση των βενζινοκίνητων- στα µεγάλα αστικά κέντρα- µε ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης από μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η ηγεσία του υπουργείου αναµένεται μέσα στις επόμενες ηµέρες να ανακοινώσει «πακέτο» κινήτρων για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης. Αντίστοιχα µέτρα θα περιληφθούν και στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίµα, το οποίο καταρτίζεται αυτήν την περίοδο.

Στα εν λόγω µέτρα περιλαμβάνεται η επιδότηση της τοποθέτησης ρευµατοδοτών, η 10ετής προσαρµογή της αγοράς στην ηλεκτροκίνηση και η συνεργασία µε τις εταιρείες ηλεκτρισµού για την τοποθέτηση ρευµατοδοτών κατά µήκος των αυτοκινητοδρόµων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ήδη προγραµµατίσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχηµάτων µε κινητήρες ντίζελ.

Οι κατηγορίες οχηµάτων

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, στο πρώτο άτυπο Συµβούλιο Υπουργών Υποδοµών και Περιβάλλοντος, οι Χρήστος Σπίρτζης και Σωκράτης Φάµελλος, χαρακτήρισαν σηµαντική την παροχή φορολογικών κινήτρων από την Ε.Ε για την αγορά ηλεκτροκίνητων τουλάχιστον στις επαγγελµατικές κατηγορίες οχηµάτων, όπως τα ταξί και τα λεωφορεία.

Οι δύο υπουργοί πρότειναν κίνητρα για τη γρήγορη ανάπτυξη υποδοµών για δηµόσιες µεταφορές, αλλά και υποδοµών ρευµατοδότησης για ηλεκτροκίνηση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα