Ελλάδα

Τέμπη – πρόεδρος μηχανοδηγών: «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα» κατέθεσε σήμερα

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, ο οποίος υποστήριξε ότι, από το 2000 θα έπρεπε να έχουν γίνει πάρα πολλά έργα

Parallaxi
τέμπη-πρόεδρος-μηχανοδηγών-δεν-υπά-987085
Parallaxi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στη συνέντευξή του στους Πρωταγωνιστές, την πρώτη μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ότι ο πίνακας της Λάρισας είναι μέρος της τηλεδιοίκησης. Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, επίσης επέμεινε, παρά το «άδεισμα» στη Λάρισα ότι «τηλεδιοίκηση είναι οτιδήποτε λειτουργεί από ένα μέτρο απόσταση και πάνω και παρότι οι σταθμάρχες το ονομάζουν πίνακα χειρισμού –με οπτικό έλεγχο και αυτόματη χάραξη- είναι τηλεδιοίκηση».

Και ενώ ο «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το τι είναι, πότε καταστράφηκε και ποιος φταίει για την τηλεδιοίκηση συνεχίζεται, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, πέρασε σήμερα το κατώφλι του εφέτη-ανακριτή Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών κατέθεσε όλα τα έγγραφα που έχουν σταλεί σχετικά με την επικινδυνότητα των σιδηροδρομικών διαδρομών, με τα οποία επί της ουσίας εντοπιζόταν ζητήματα ασφαλείας των επιβατών αλλά και των εργαζομένων στον ΟΣΕ και στην Hellenic Train.

Αναφορικά με την τηλεδιοίκηση, σημείωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ ότι στη Λάρισα δεν υπάρχει και ότι το μόνο που υπάρχει εκεί είναι μόνο ο πίνακας χειρισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο κ. Λάζου, ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, ο οποίος υποστήριξε ότι, από το 2000 και μετά θα έπρεπε να έχουν γίνει πάρα πολλά έργα που να συντείνουν όλα στην ασφάλεια του σιδηροδρόμου, τα οποία ωστόσο δεν έγιναν. Και αυτός, κατέθεσε ότι στο Σταθμό της Λάρισας δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης.

Αύριο απολογούνται οι δύο σταθμάρχες σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διώξεις για διατάραξη στην ασφάλεια συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα