Τετραπλάσια τα κρούσματα στη Βρετανία σε σχέση με τον Ιούνιο – «Αγκάθι» ο τουρισμός στην Ευρώπη

Δείτε αναλυτικά όλες τις παγκόσμιες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού

Parallaxi
τετραπλάσια-τα-κρούσματα-στη-βρετανί-650321
Parallaxi

Δείτε αναλυτικά όλες τις παγκόσμιες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού

Βρετανία: Τα κρούσματα στην Αγγλία έχουν τετραπλασιαστεί από τον Ιούνιο, σύμφωνα με μελέτη

Οι μολύνσεις με Covid-19 στην Αγγλία έχουν τετραπλασιαστεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα από τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πριν από την εφαρμογή του σχεδίου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να ανοίξει πλήρως την οικονομία σε δύο μήνες.

Ο Τζόνσον δήλωσε πως έχει στόχο να βάλει τέλος στις 19 Ιουλίου στους περισσότερους από τους νομικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορονοϊού, παρόλο που μοντέλα δείχνουν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν, υπογραμμίζοντας πως η ζωή είναι ανάγκη να επιστρέψει στην ομαλότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από το Imperial College London, τα κρούσματα εκτιμάται ότι θα διπλασιάζονται κάθε έξι ημέρες, καθώς ενισχύεται ένα νέο κύμα, που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού.

Από τη μελέτη, μία από της μεγαλύτερες που έχουν γίνει στη Βρετανία, με συμμετοχή 47.000 ανθρώπων από τις 24 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου, διαπιστώθηκε πως η συχνότητα της νόσου ήταν 0,59% ή 1 στους 170 ανθρώπους, σε σύγκριση με το 0,15% που ήταν από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

“Με βάση τα δεδομένα που λαμβάνουμε, είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι είναι καλό να ανοίξουμε πρόωρα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στίβεν Ράιλι, καθηγητής Δυναμικής των Λοιμωδών Νόσων στο Imperial College London.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη άλλους, μη επιδημιολογικούς παράγοντες, όταν λάβει την απόφασή της.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως τα ποσοστά των μολύνσεων με covid ήταν τρεις φορές πιο χαμηλά σε ανθρώπους κάτω των 65 ετών που είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, σε σύγκριση με αυτούς που ήταν ανεμβολίαστοι, πράγμα που δείχνει τη σημασία που έχουν οι εμβολιασμοί για τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Ο Ράιλι δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχουν άμεσα στοιχεία που να δείχνουν ότι το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Euro 2020 τροφοδότησε αύξηση των κρουσμάτων, όμως οι γυναίκες ήταν 30% λιγότερο πιθανό να διαγνωσθούν θετικές, σε σχέση με τους άνδρες, πράγμα που πιθανότατα οφείλεται σε διαφορετικά μοντέλα συγχρωτισμού.

“Ο βαθμός στον οποίο κοινωνικοποιούνται οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πιθανό να έχει ευθύνη”, δήλωσε ο Ράιλι προσθέτοντας πως οι ανησυχίες συγκεκριμένα για το Γήπεδο Ουέμπλεϊ του Λονδίνου, το οποίο φιλοξενεί αγώνες, μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικές όσο η αύξηση των συναντήσεων σε εσωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

“Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η παρακολούθηση του ποδοσφαίρου έχει ως αποτέλεσμα οι άνδρες να έχουν περισσότερη κοινωνική δραστηριότητα απ’ ό,τι συνήθως”.

Γαλλία: Να αποφεύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές συνιστά στους Γάλλους ο Κλεμάν Μπον 

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον συνιστά στους Γάλλους να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία για τις θερινές διακοπές τους, εξαιτίας των κινδύνων που προέρχονται από την διάδοση της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Δέλτα της Covid-19.

«Σε όσους δεν έχουν ακόμη κλείσει τις διακοπές τους λέω να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία ως προορισμούς. Είναι μία συμβουλή για προσοχή, μία σύσταση», είπε.

«Η μετακίνηση προς την Ισπανία και την Πορτογαλία και προς οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ευρώπη εξακολουθεί να επιτρέπεται… Απευθύνουμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την Πορτογαλία και την Καταλονία που έχουν πληγεί σφοδρά από την παραλλαγή Δέλτα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο δίκτυο France 2 TV.

Το υπουργείο Υγείας στην Ισπανίας προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, ότι σοβαρά περιστατικά της Covid-19 μπορούν να εκδηλωθούν και στους νέους και ζήτησε την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση των ρυθμών διάδοσης της επιδημίας που έχουν υπερδιπλασιασθεί σε διάστημα μίας εβδομάδας, καθώς η παραλλαγή Δέλτα μεταδίδεται μεταξύ των ανεμβολίαστων νέων.

Σε μία προσπάθεια να ελέγξει την επιδημία, η Καταλονία αποφάσισε το κλείσιμο των νάιτ κλαμπ από αύριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά το άνοιγμά τους.

Τα τρία χρώματα του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού Covid: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Γερμανία: “‘Όχι” από τον επικεφαλής της Fraport στην καραντίνα για εμβολιασμένους που επιστρέφουν από “περιοχές παραλλαγής” του κορονοϊού

Την κατάργηση της υποχρέωσης για καραντίνα για όσους επιστρέφουν από “περιοχή παραλλαγής” του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού και είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 ζήτησε ο επικεφαλής της Fraport και του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Στέφαν Σούλτε.

“Δεν γίνεται διπλά εμβολιασμένοι, οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχή παραλλαγών, να υποχρεούνται σε καραντίνα δύο εβδομάδων”, τόνισε ο κ. Σούλτε σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης προνομίων για όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αναρρώσει από τον ιό. Ζήτησε επίσης να δοθούν κίνητρα προκειμένου να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για εμβολιασμό, “για το καλό του συνόλου”.

`Ο κ. Σούλτε ανέφερε ακόμη ότι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα έχει φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το 30-35% της κίνησης του 2019, ενώ σημείωσε ότι το καθεστώς εργασίας μειωμένου ωραρίου θα επεκταθεί πιθανότατα έως το τέλος Μαρτίου του 2022, “προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας”.

Ο επικεφαλής της Fraport απέρριψε πάντως το ενδεχόμενο εισαγωγής “φόρου κηροζίνης”, ο οποίος συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας την ιδέα “εντελώς λάθος”. Όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε τον ευρωπαϊκό κλάδο των αεροπορικών μετακινήσεων, ενώ θα ισοδυναμούσε με “πρόγραμμα ενίσχυσης για την Τουρκία ή τη Μέση Ανατολή”, καθώς αεροπορικές εταιρίες, όπως η Turkish Airlines και η Emirates, έχουν την έδρα τους στην Κωνσταντινούπολη και στο Ντουμπάι αντίστοιχα και δεν θα τις έπληττε ο νέος φόρος.

Εστία της παραλλαγής Δέλτα σε περιοχή της Γαλλίας μεταξύ των φιλάθλων που επέστρεψαν από την Ουγγαρία

Η περιφερειακή αρχή των Βοσγίων στην ανατολική Γαλλία ανακοίνωσε τον εντοπισμό εστίας εννέα κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα της Covid-19 μεταξύ φιλάθλων, μελών της πορτογαλικής κοινότητας που επέστρεψαν από την Ουγγαρία όπου παρακολούθησαν αγώνα της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του Euro 2020.

«Εστία της ινδικής παραλλαγής εντοπίσθηκε μεταξύ των κατοίκων της περιοχής Λε Τιγιό και Φρες-συρ-Μοζέλ, με εννέα κρούσματα», που έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής.

Για τους εννέα διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Δέλτα μία εβδομάδα μετά την επιστροφή τους στην Γαλλία.

Η ομάδα της Πορτογαλίας αντιμετώπισε την ομάδα της Γαλλίας στο γήπεδο Puskas Arena της Βουδαπέστης στις 23 Ιουνίου (2-2).

Η περιφερειακή αρχή δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ότι, όπως φαίνεται, οι εννέα προσβλήθηκαν κατά το ταξίδι τους στην Ουγγαρία.

Το Puskas Arena είναι το μόνο γήπεδο της διοργάνωσης τους Euro που χρησιμοποιήθηκε με πληρότητα 100% και η χρήση μάσκας ήταν προαιρετική.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών τεστ και εμβολιασμού χωρίς ραντεβού για να αποφύγουν την διασπορά της παραλλαγής Δέλτα στην περιοχή τους, που βρίσκεται κοντά στην Γερμανία και την Ελβετία.

«Είδαμε ανησυχητικές σκηνές στα στάδια της Ουγγαρίας, όπου δεν υπήρχαν περιορισμοί πληρότητας (…) Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί (…) Η πανδημία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε σήμερα στο δίκτυο France 2 ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Τόκιο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα