Διεθνή

Θάνατος πρίγκιπα Φίλιππου: Κοσμοσυρροή έξω από το Μπάκιγχαμ- Το μήνυμα των Χάρι- Μέγκαν

Τα γεγονότα μετά την είδηση για το θάνατο του πρόγκιπα.

Parallaxi
θάνατος-πρίγκιπα-φίλιππου-κοσμοσυρρ-745933
Parallaxi

Πολλοί ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και άφησαν λουλούδια μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου. 

Συγκεκριμένα, πολλοί μετέβησαν έξω από το Μπάκιγχαμ, αλλά και έξω από το κάστρο Ουίνδσορ.

Άφησαν ανθοδέσμες, σημαίες, ζωγραφιές μικρών παιδιών, φωτογραφίες του πρίγκιπα Φιλίππου, αλλά και σημειώματα.

Πάντως, η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει έκκληση ώστε οι πολίτες να μην βρίσκονται έξω από τις βασιλικές κατοικίες, ενώ η αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται έξω από αυτές.

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ απέτισαν φόρο τιμής στον παππού του, τον δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί.

Την ώρα που κυκλοφορούν πολλές φήμες και εικασίες για το αν το ζεύγος θα παραστεί στην κηδεία, εκείνοι έστειλαν ένα διαδικτυακό μήνυμα, μέσω του ιστοτόπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Archewell που έχουν ιδρύσει. Σε σκούρο φόντο, με λευκά γράμματα, έγραψαν: «Στη μνήμη της Αυτού Υψηλότητας, δούκα του Εδιμβούργου, 1921-2021».

«Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας… Θα μας λείψετε πάρα πολύ», προστίθεται στη λιτή ανακοίνωση.

Οι σχέσεις του Φίλιππου με τον πρωτότοκο γιο του, τον διάδοχο του θρόνου και πατέρα του Χάρι, πρίγκιπα Κάρολο, συχνά ήταν τεταμένες. Πέρσι ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τα βασιλικά καθήκοντά τους και πριν από περίπου έναν μήνα παραχώρησαν στην Όπρα Γουίνφρι μια συνέντευξη που προκάλεσε σοκ στα ανάκτορα. Το ζεύγος κατήγγειλε μεταξύ άλλων τον ρατσισμό «ορισμένων μελών» της βασιλικής οικογένειας που ρωτούσαν τι χρώμα θα είχε το δέρμα το παιδιού τους. Διευκρίνισαν ωστόσο στη συνέχεια ότι δεν επρόκειτο ούτε για τη βασίλισσα, ούτε για τον σύζυγό της.

Μαύρο στα site της βασιλικής οικογένειας Τα site της βασιλικής οικογένειας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και εμφανίζουν μια εικόνα του πρίγκιπα Φιλίππου και γράφουν για την απώλειά του.

Το site της βρετανικής βασιλικής οικογένειας -royal.co.uk

Ο Δούκας του Εδιμβούργου 1921 – 2021

«Με βαθιά θλίψη, η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν εν εύθετω χρόνο.

Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να θρηνήσει την απώλεια του.

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021»

Και τονίζει:

«Ο επίσημος ιστότοπος της Βασιλικής Οικογένειας δεν είναι προσωρινά διαθέσιμος ενώ πραγματοποιούνται οι κατάλληλες αλλαγές».

Φ.Γ./ΑΠΕ-ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα