Ελλάδα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»- Συλληφθείς: «Είναι ψεύτικες οι κατηγορίες- Είμαι απόστρατος αξιωματικός»

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Parallaxi
θεματοφύλακες-του-συντάγματος-συλ-855355
Parallaxi

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν εντός ολίγου οι 11 συλληφθέντες αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Ο λόγος για την ομάδα που επιτέθηκε και πέρασε χειροπέδες χθες στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου.

Όπως μετέδωσε το olympusmera.gr, λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ μεταφέρθηκαν από τα δικαστήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας όπου θα κρατηθούν μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Συλληφθείς είπε τα εξής:

«Είναι ψεύτικες οι κατηγορίες. Με κρατούν παράνομα, δεν ξέρω που μας πάνε», καθώς και ότι «εγώ είμαι απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας».

Πιερία: Οι ακροδεξιοί αντιεμβολιαστές είχαν βάλει στο στόχαστρο το σχολικό συγκρότημα του Αιγινίου

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας 

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Γιοβανόπουλου, εκπαιδευτικός – δάσκαλος, λέει ως αυτόπτης μάρτυρας τα παρακάτω και σοκάρει:

«Είδα μια ομάδα ανθρώπων να έχουν κυριολεκτικά περικυκλωμένο ασκούσαν βία επάνω του. Φώναζε βοήθεια… Πλησίασα, του είχαν περάσει χειροπέδες, φαινόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση ο άνθρωπος. Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο, τους ακολούθησα γιατί δεν ήξερα πού θα τον πήγαιναν, μού ανακοίνωσαν ότι θα τον πάνε στην αστυνομία. Αλλά σε ποια αστυνομία; Θεώρησα υποχρέωσή μου να  ακολουθήσω ώστε να ενημερώνω τις αρχές για το πού τον πηγαίνουν… Μάλιστα προσπάθησα να τους σταματήσω ‘δεν βλέπετε τον άνθρωπο είναι σε άσχημη κατάσταση θα πάθει κάτι στα χέρια σας, θα το έχετε κρίμα στο λαιμό σας’… Η απάντησή τους ήταν ρητή κατηγορηματική και εξαγριωμένη, μού είπαν: ‘ο ίδιος όπως βασανίζει τα παιδιά μας έτσι θα βρεθεί κι αυτός σε αυτή τη θέση τώρα’. Με σόκαραν όλα αυτά…».

«Μού ήταν παντελώς άγνωστοι δεν τους είχα συναντήσει ποτέ μου… Αργοτερα στο Αστυνομικό Τμήμα ήρθαν και κάποιοι γνωστοί από το Αιγίνιο, 3 άτομα συγκεκριμένα (…) Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να κρατήσω όσο πιο ψύχραιμο γινόταν το γυμνασιάρχη. Εγώ τον πήγα στο κέντρο υγείας, αυτή τη στιγμή είναι καλά. Το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν ήρεμος απλώς είχε κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες που του βάλανε. Το έντυπο που δώσανε για την επίταξη του σχολείου είχε κυκλοφορήσει στα social media, και ξέρω ότι δέχονταν απειλές και ο γυμνασιάρχης και ο λυκειάρχης και η υπεύθυνη COVID. Το Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσει η χρονιά ή στην πολύ αρχή της είχαν πάει στο σχολείο και είχαν εκτοξεύσει απειλές».

Με πληροφορίες από in.gr / skai.gr/ olympusmera.gr

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Τι έγραφε δασκάλα χορού στο Facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα