Top

Θεμιστοκλέους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 60

Αφορά επίσης όλους τους υγειονομικούς που έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Parallaxi
θεμιστοκλέους-πότε-ανοίγει-η-πλατφόρ-785885
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Ανοίγει η πλατφόρμα με την οποία οι δικαιούχοι θα κλείνουν ραντεβού για 3η δόση, στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Αφορά όλους τους ενηλίκους άνω των 60 ετών και όλους τους υγειονομικούς που έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός στις μονάδες χρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες.

«Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος, αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μια δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο, αλλά αποτελεί πολύ ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η προστασία».

Η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται εξάμηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, 3 με 4 φορές το μήνα, ώστε οι δικαιούχοι να κλείνουν ραντεβού για τη δόση τους, σημείωσε ο ίδιος.

Σειρά για τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοιό παίρνουν, μετά τους ανοσοκατεσταλμένους, οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας και οι άνω των 60, δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών.

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα