Θεσπρωτία: Αγελάδες ταΐζονται κάθε 15 μέρες οριακά για να επιβιώνουν
Το κοπάδι ζει κάτω από τραγικές συνθήκες με σκοπό το ζευγάρωμα
Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες αγελάδων από ένα χωριό στη Θεσπρωτία που είναι φανερά υποσιτισμένες. Σύμφωνα με την Κατρίνα Τσάνταλη, ιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης «A Little Shelter», το κοπάδι ζει κάτω από τραγικές συνθήκες και σιτίζεται ανά 15 ημέρες για να κρατιούνται οριακά στη ζωή και να ζευγαρώνουν.
Η ίδια αποκάλυψε σε μακροσκελή ανάρτηση ότι έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατά του ιδιοκτήτη των ζώων, επειδή τα αφήνει σε άθλια κατάσταση, ενώ κατήγγειλε και την αδιαφορία των Αρχών. Η κ. Τσάνταλη βρήκε χώρο για να φιλοξενηθούν οι υποσιτισμένες αγελάδες.
Η ανάρτηση
«Είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα τους. Είναι κάποιοι που με στόχο μόνο επιδοτήσεις, παίρνουν ζώα και …ποιος ασχολείται περαιτέρω; Συνήθως γίνεται έλεγχος.. Εδώ έλεγχος δεν γίνεται ΟΥΤΕ κατόπιν μήνυσης. Δικής μου μήνυσης. Παρότι υπάρχει διαδικασία, υπάρχει νόμος…
Δεν. Εφαρμόζεται. Τίποτα.
Την περασμένη Παρασκευή, έλαβα ένα προσωπικό μήνυμα στο inbox μου με τις εικονιζόμενες φωτογραφίες (& κάποιες επιπλέον) και πως ένα ολόκληρο χωριό “βρωμάει ψοφίμι”. Ζώα που έχουν ιδιοκτήτη, πεθαίνουν από ασιτία και μένουν, όπου έπεσαν, μέχρι να απορροφηθούν από την μάνα γη. Η απάντηση της αστυνομίας (από την Δευτέρα που έχει καταθέσει ο δικηγόρος μας μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Ηγουμενίτσας κατά του ιδιοκτήτη Φ.Ζ.) είναι πως μόνο με κτηνίατρο από την Περιφέρεια μπορούν να δράσουν. Ο δε προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας του δήμου κατόπιν καθημερινής επικοινωνίας με τον κ. Κασσανδρινό, μας… κοροϊδεύει ενώ έχει ήδη ενημερώσει τον κτηνοτρόφο. Μέχρι στιγμής, ο κτηνίατρος της Περιφέρειας δεν έχει ελέγξει ακόμη καμία από τις εικονιζόμενες αγελάδες. Η αστυνομία πάλι δεν βρίσκει λόγο να μεταβεί εκεί, παρότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για τον κτηνοτρόφο.
Ειδικός στα βοοειδή, με ενημέρωσε βλέποντας αυτές τις εικόνες πως αυτά τα ζώα τρώνε ελάχιστα μία φορά στις 15 ημέρες για να κρατιούνται οριακά στη ζωή (όσα αντέχουν) και να μπορούν να ζευγαρώνουν. Να γεννιούνται τα μοσχαράκια τα οποία πωλούνται για κρέας. Κακοποίηση, ακραίος βασανισμός αλλά… ό,τι μπαίνει στην τσέπη καλό είναι!
Εάν η κτηνιατρική υπηρεσία, βγάλει πόρισμα πως οι εικονιζόμενες αγελάδες είναι καλά στην υγεία τους, θα κατατεθεί επιπλέον μήνυση στον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας του νομού Θεσπρωτίας για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος.
Έχουμε ήδη βρει χώρο για να φιλοξενηθούν τα ζώα και να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Το μόνο που Θέλουμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος για να μπορέσουμε να τα προστατεύσουμε πριν να είναι αργά (για όλα)».
Πηγή: ethnos.gr
Αρχική εικόνα: katrina_tsantali