Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε το «πάγωμα» της κοπής των 41 δέντρων στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς

Από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης – Το αίτημα είχε καταθέσει το Δίκτυο για το Αστικό Πράσινο «SOSε τα δέντρα»

Parallaxi
θεσσαλονίκη-απορρίφθηκε-το-πάγωμα-983040
Parallaxi

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα που είχε καταθέσει το Δίκτυο για το Αστικό Πράσινο «SOSε τα δέντρα» ζητώντας να «παγώσει» η κοπή 41 δέντρων (λεύκες) στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, κατόπιν σχετικής απόφασης του κεντρικού δήμου.

Το αίτημα συζητήθηκε νωρίτερα με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώπιον της προέδρου Πρωτοδικών, εξετάστηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σωτηριάδης, ο οποίος έκανε λόγο για επικίνδυνα δέντρα. Τόνισε δε, ότι κατά το προηγούμενο έτος (2022) καταγράφηκε αύξηση σε πτώσεις δέντρων και ο δήμος Θεσσαλονίκης κλήθηκε σε 29 περιπτώσεις να προχωρήσει σε αποζημιώσεις, ακολουθώντας τη διαδικασία τού εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Από την πλευρά του Δικτύου «SOSε τα δέντρα» κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, ζητώντας να σταματήσει η καταστροφική -όπως ανέφερε- κοπή των δέντρων και να αξιολογηθεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά (χρησιμοποίησε τον όρο «δεντρο-χειρουργική»).

Για το ίδιο θέμα υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα μετά από καταγγελίες φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, με παραγγελία του προς το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Άγγελος Βάσσιος ζήτησε να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για διερευνηθεί εάν οι κοπές είναι παράνομες ή όχι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα