Top

Θεσσαλονίκη: Αύριο η απόφαση της προσφυγής των πολιτών για τα αρχαία της Βενιζέλου

Τι ζητούν οι πολίτες.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-αύριο-η-απόφαση-της-προσφ-679110
Parallaxi

Προς συζήτηση τέθηκαν σήμερα, Δευτέρα, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν 304 πολίτες κατά των φορέων υλοποίησης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς έκαναν λόγο για «Προσβολή της προσωπικότητάς τους» που απορρέει από την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, οι συνήγοροι των 304 πολιτών που προσέφυγαν στο δικαστήριο σημείωσαν πως η αφαίρεση κομματιών αποτελεί μία ανεπανόρθωτη βλάβη.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της Αττικό Μετρό δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν ο καθένας να εκφράζει την γνώμη του για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι ανασκαφές, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που σταματήσουν οι εργασίες, τότε θα σταματήσει και το έργο με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι της Άκτωρ δήλωσαν πως δεν υπάρχει πουθενά η έννοια παρανόμου για να μιλάει κανείς  για προσβολή της προσωπικότητας.

Τέλος, πρόσθετη παρέμβαση για την απόρριψη του κρινόμενου αιτήματος έκαναν το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα