Top

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test και αυτή την εβδομάδα

Δείτε αναλυτικά που και τι ώρες διεξάγονται

Parallaxi
θεσσαλονίκη-δωρεάν-rapid-test-και-αυτή-την-εβδ-768929
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε διαφορετικούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δήμων:

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνεχίζει τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σε πεζούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ):

  • την Τετάρτη 14/7 από τις 09:30 έως 14:30 στο ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10),
  • την Παρασκευή 16/7 από τις 09:30 έως 14:30 στο Β΄ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων (Ελευθερίας & 28ης Οκτωβρίου).

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το δελτίο ταυτότητάς τους και να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την εβδομάδα από 12 έως 16 Ιουλίου οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν rapid test στο ΚΑΠΗ Θέρμης
  • Την Τρίτη 13 Ιουλίου, στο Νέο Ρύσιο στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού.
  • Την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ΚΑΠΗ Θέρμης.
  • Την Πέμπτη 15 Ιουλίου rapid test θα γίνουν στην Κοινότητα Καρδίας
  • Την Παρασκευή 16 Ιουλίου στη Θέρμη στο χώρο των ΚΑΠΗ.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

Θηλασμός και covid-19: Έρευνα ρίχνει φως στα συστατικά εμβολίων mRNA

Δήμος Καλαμαριάς

Μπορεί ο Ιούλιος να σημαίνει και την έναρξη των διακοπών, όμως η απειλή του covid δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Καλαμαριάς, στηρίζοντας πάντα τους πολίτες και φροντίζοντας για την ασφάλεια, όσων απομένουν «εντός των τοιχών» θα συνεχίσει τη διενέργεια rapid tests και την ερχόμενη εβδομάδα Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου. Στο θεατράκι της Χηλής θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid 19 (rapid tests), από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Covid – 19 του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου, συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η δράση των Δωρεάν Rapid Test που διενεργούν Κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τους πολίτες του Δήμου.

Συγκεκριμένα τα δωρεάν rapid test θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12/7, Τρίτη 13/7, Τετάρτη 14/7, Πέμπτη 15/7 και Παρασκευή 16/7 από τις 9.30πμ έως 15.00μμ στο ισόγειο του Δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου (Παύλου Μελά 24, Εύοσμος).

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Δέκα χρήσιμες συστάσεις για την προστασία από την covid-19

Δήμος Παύλου Μελά

Ο ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας, διοργανώνουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test για Covid-19 ) για πεζούς στον Δήμο Παύλου Μελά, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει 3 νέες προγραμματισμένες δράσεις στο εντευκτήριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου:

τις ημέρες Τρίτη 13, Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 Ιουλίου και τις ώρες 09:00 – 14:30.

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία. Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

  • Δευτέρα 12 Ιουλίου έως και Παρασκευή 16 Ιουλίου στην Πυλαία, έμπροσθεν Α’ ΚΑΠΗ Πυλαίας, επί της οδού Πολυτεχνείου 11, έναντι αστυνομικού τμήματος
  • Δευτέρα 12 Ιουλίου και Πέμπτη 15 Ιουλίου στο Πανόραμα, έμπροσθεν ΚΑΠΗ Πανοράματος
  • Τρίτη 13 Ιουλίου στο Ασβεστοχώρι, έμπροσθεν ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου, Μακεδονομάχων 26
  • Τετάρτη 14 Ιουλίου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102, έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη
  • Παρασκευή 16 Ιουλίου στο Φίλυρο, έμπροσθεν κοινοτικού καταστήματος Φιλύρου

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.30 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Μεταλλάξεις Έψιλον και Lambda – Μπορούν να τις σταματήσουν τα εμβόλια;

Δήμος Χαλκηδόνας

Θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χαλκηδόνος.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δωρεάν ελέγχους από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

* Υπενθυμίζεται ότι στον δήμο Θεσσαλονίκης δωρεάν τεστ πραγματοποιούνται καθμερινά εντός της ΔΕΘ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα