Top

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της αστυνομίας σε πάρτι στο ΑΠΘ

Οι πρώτες πληροφορίες.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-έφοδος-της-αστυνομίας-σε-356110
Parallaxi
Εικόνα: ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / Σοφία Λαμπρινοπούλου

Έφοδο έκαναν οι αρχές σε νέο πάρτι που έλαβε χώρα εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα, οι αρχές επενέβησαν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο Πολυτεχνείο.

Αυτή την στιγμή, έξω από τα πανεπιστήμια βρίσκονται τέσσερα περιπολικά.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η parallaxi, τις τελευταίες μέρες έντονη φημολογία υπήρξε σε σχέση με το ποιος οργανώνει πάρτι μέσα στην καραντίνα και αν πρόκειται στην πραγματικότητα για φοιτητές ή εξω πανεπιστημιακούς που έχουν στήσει μια επικερδή επιχείρηση.

Καθηγητές διαφόρων σχολών έχουν ειδοποιήσει την Πρυτανεία πως πρόκειται για εταιρείες που βγάζουν μαύρο χρήμα από πάρτι στο ΑΠΘ. Φορτηγά ολόκληρα με ποτά περνούν την “αυστηρώς φυλασσόμενη κεντρική πύλη του ΑΠΘ” ξεφορτώνουν ολόκληρες παλέτες. Οι φύλακες στην είσοδο είναι φοβισμένοι διότι δεν έχουν υποστήριξη από την Πρυτανεία στο συγκεκριμένο θέμα όπως καταγγέλλουν.

Πριν λίγες μέρες ένα εσωτερικό έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα έφυγε από τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής προς το προσωπικό της σχολής περιγράφοντας την κατάσταση.

Η parallaxi επικοινώνησε πριν λίγο με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Παπαϊωάννου, και σύμφωνα με όσα μας είπε το χθεσινό περιστατικό αφορά σε συγκέντρωση, όπου οι συμμετέχοντες έκαναν χρήση αλκοόλ και ήρθαν σε σύγκρουση/ συμπλοκή.

“Μια κοπέλα ήρθε και την πήρε το ΕΚΑΒ”, σημειώνει ο Πρύτανης.

Αναφορικά με τα πάρτι από ξένες εταιρείες εντός ΑΠΘ και την είσοδο φορτηγών, ο κ. Παπαϊωάννου απαντά ως εξής:

“Όχι, όχι, δεν έχει μπει κανένα φορτηγό τις τελευταίες δέκα ημέρες. Στο προηγούμενο πάρτι όχι του προηγουμένου Σαββάτου, αλλά πριν από αυτό, όντως μπήκε φορτηγό, τους τσιμπήσανε μετά, τους κατέσχεσαν το φορτηγό από ότι γνωρίζω και νομίζω κάπου στη Μελενίκου είχαν μια κάβα, αυτά κατασχέθηκαν όλα. Δεν ξέρω παραπάνω τι έγινε, όμως την τελευταία εβδομάδα, όπως και χθες, όχι απλώς δεν έχει μπει αυτοκίνητο μέσα, προσπάθησε ένα αυτοκίνητο 5:30 το πρωί να χτυπήσει το φύλακα και τον πετάξανε έξω. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω”.

Όσο για το σημείωμα από τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής προς το προσωπικό της σχολής,  ο Πρύτανης λέει:

“Ό, τι υπάρχει του Κοσμήτορα, είναι της περασμένης εβδομάδας. Η Φιλοσοφική ήταν πάντα κλειστή, σπάγαν το τζάμι, ωστόσο, τώρα έχουν μπει αλεξίσφαιρα τζάμια την τελευταία εβδομάδα και το ρεύμα που πήραν χθες το πήραν από ένα περιπτεράκι ΝΑΡ Θεολογικού, που είναι εκτός των κτιρίων. Αυτά όλα είναι για πριν από 15 ημέρες”.

Για το χθεσινό συμβάν, τις αρχές κάλεσε η φύλαξη, σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου, διότι όπως υπογραμμίζει “γίνονται πάρτι” και συνεχίζει:

“50 άτομα ήτανε, δεν ήτανε πολλοί. Πλακώθηκαν μεταξύ τους γιατί ήπιανε”.

Σχετικά με τις συλλήψεις, ο Πρύτανης δηλώνει πως δεν έχει γνώση.

Τέλος, για την αναφορά περί φόβου των φυλάκων λόγω απουσίας στήριξης από την Πρυτανεία, ο κ. Παπαϊωάννου απαντά:

“Aυτά είναι χαζομάρες, είναι ιστορίες για αγρίους. Απολύθηκαν φύλακες γιατί είχαν αφήσει τότε το φορτηγό να μπει μέσα και αυτοί που είναι είναι τόσο άντρες που δε φοβούνται καθόλου”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα