Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε στο σπίτι του ο 19χρονος με ψυχολογικά προβλήματα

Δεν ανοίγει την πόρτα στους αστυνομικούς για να μην οδηγηθεί στην ψυχιατρική δομή

Parallaxi
θεσσαλονίκη-εντοπίστηκε-στο-σπίτι-το-948042
Parallaxi

Ένα οικογενειακό δράμα έφερε στη δημοσιότητα η ενημέρωση της κοινής γνώμης, μέσα από τη Γραμμή Ζωής, για εξαφάνιση 19χρονου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αν και υπήρξε τεράστια κινητοποίηση των Αρχών και φορέων για τον εντοπισμό του, τελικά περίοικοι τον είδαν να βρίσκεται στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ψυχολογικά προβλήματα φέρεται να αντιμετωπίζει και η μητέρα του, η οποία κατήγγειλε την εξαφάνιση του 19χρονου στην αστυνομία.

Ειδικότερα στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, με εντολή εισαγγελέα, ο 19χρονος κλείστηκε σε δομή ψυχιατρικής στήριξης, προκειμένου να λάβει βοήθεια. Πριν από λίγες ημέρες το «έσκασε» από τη δομή, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου η μητέρα του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία. Μετά από λίγα 24ωρα, δημοσιοποιήθηκε η εξαφάνισή του 19χρονου, αφού υπήρχαν έντονοι φόβοι ότι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η ζωή του.

Λίγο πριν από τη 1:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου περίοικοι είδαν το νεαρό να βρίσκεται στο σπίτι και γνωρίζοντας ότι αναζητείται, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί έφτασαν άμεσα στο σπίτι του 19χρονου και της μητέρας του, όμως, όσο κι αν χτύπησαν την πόρτα, δεν τους άνοιξε κανένας. Μετά από λίγη ώρα έφυγαν από την οικία.

Αστυνομικοί ανέφεραν ότι θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο 19χρονος βρίσκεται στο σπίτι και δεν ανοίγει την πόρτα, προφανέστατα για να μην οδηγηθεί και πάλι στην ψυχιατρική δομή. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο, αν βρίσκεται και η μητέρα στο σπίτι και εσκεμμένα δεν ανοίγει την πόρτα ή δε βρίσκεται σε αυτό.

Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να υπάρξει νέα εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 19χρονου και να τον οδηγήσουν και πάλι σε ψυχιατρική δομή.

Πηγή: www.ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα