Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καθαριότητα, πράσινο και μεταφορές δυσαρεστούν τους τουρίστες

Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Parallaxi
θεσσαλονίκη-καθαριότητα-πράσινο-και-1023346
Parallaxi

Αποκαλυπτική για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, είναι έρευνα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία τα κυρίαρχα είναι η καθαριότητα, το πράσινο και οι αστικές συγκοινωνίες.

Για την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως city-break προορισμό, αλλά και για τα προβλήματα που εντοπίζουν οι τουρίστες κατά την επίσκεψή τους στην πόλη, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, μίλησε μεταξύ άλλων σε εκπομπή της Βεργίνα Τηλεόραση, ο καθηγητής τουριστικού μάρκετινγκ και κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ Ευάγγελος Χρήστου

Μιλώντας στη δημοσιογράφο στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο Ευάγγελος Χρήστου τόνισε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η καθαριότητα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χρήστου σύμφωνα με έρευνα που είναι σε εξέλιξη και η οποία θα ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες, πρώτο ζήτημα στη σειρά όπως λέει, είναι η καθαριότητα που αποτελεί ένα από τα βασικά σχόλια των επισκεπτών της πόλης. Το ίδιο συμπέρασμα έχει προκύψει και από έρευνες άλλων Φορέων σημειώνει, τονίζοντας ότι «κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα»

Επισημαίνει επίσης ότι ζήτημα αποτελεί για τους τουρίστες και το πράσινο αλλά και η γενική εικόνα της πόλης καθώς «τα πάρκα δεν είναι σε καλή κατάσταση, τα δέντρα επίσης, ακόμη και τα παρτέρια. Όλα χρειάζονται μια στοιχειώδη περιποίηση» υποστηρίζει.

Στο κέντρο για να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Τρίτο μεγάλο ζήτημα σε προτεραιότητα για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης είναι όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας οι μετακινήσεις, οι μεταφορές εντός πόλης, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η έλλειψη μετρό και μέσων μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα σημειώνει πως αυτή είναι η αιτία που επιλέγουν να μείνουν στο κέντρο ώστε να κινούνται με τα πόδια, «γεγονός που δεν τους επιτρέπει να επισκέπτονται άλλα μέρη πιο μακριά» Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα προσβασιμότητας των ΑμεΑ, με ράμπες που «πρέπει να ξαναγίνουν από την αρχή» «Μόνο έτσι θα έχουμε ποιοτικό τουρισμό και ικανοποιημένους επισκέπτες» καταλήγει.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα