Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Κρέατα είχε τελικά η σακούλα έξω από το ρωσικό προξενείο

Τέθηκε σε εξέλιξη το πρωτόκολλο εκκένωσης και ελέγχου, αφού κρίθηκε απαραίτητο να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη - Φωτογραφίες από το σημείο

Parallaxi
θεσσαλονίκη-κρέατα-είχε-τελικά-η-σακο-977507
Parallaxi

Συναγερμός χτύπησε το απόγευμα της Παρασκευής στο Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας της Θεσσαλονίκης για ύποπτο αντικείμενο έξω από το κτίριο.

Στο σημείο, επί της Δημοσθένους 5, έσπευσαν δυνάμεις της Άμεσης Δράσης αλλά και του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να ελέγξουν μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών που εντοπίστηκε μπροστά από το προξενείο από την αστυνομική φύλαξή του, η οποία ενημέρωσε τις Αρχές.

Τέθηκε άμεσα σε εξέλιξη το πρωτόκολλο εκκένωσης και ελέγχου, αφού κρίθηκε απαραίτητο να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Εκκενώθηκαν και αποκλείστηκαν δρόμοι πέριξ του προξενείου, η οδός Μητροπόλεως από την Κομνηνών έως και την πλατεία Αριστοτέλους για πεζούς και οχήματα, αλλά και τα καταστήματα σε μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του προξενείου.

Πυροτεχνουργός της ΕΛΑΣ προχώρησε στην έκρηξη της ύποπτης σακούλας εξ αποστάσεως, από την οδό Μητροπόλεως, λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του προξενείου.

Από την ένταση της έκρηξης, εκτιμήθηκε ότι στην τσάντα δεν υπήρχε εκρηκτική ύλη ή εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαύρη σακούλα, που περιείχε κρέατα (και πιτόγυρα) μπροστά από το προξενείο πετάχτηκε από άτομο που αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή. Επίσης, στην σακούλα, υπήρχε κι ένα χαρτί σε Α4 που έγραφε “Ρωσικός κόσμος”

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα