Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Ο λόγος πίσω από την αναστάτωση στην οδό Κασσάνδρου

Που προκλήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-ο-λόγος-πίσω-από-την-αναστ-758232
Parallaxi

γυμνή φωτογράφηση 1

Εικόνες: Γιώργος Τριανταφύλλου
Με το στόμα ανοικτό έμειναν κάτοικοι στο κέντρο της πόλης, καθώς και διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί όταν αντίκρισαν πριν από λίγες ημέρες μία γυναίκα γυμνή καταμεσής του δρόμου.
Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα περπατούσε στην οδό Κασσάνδρου, χωρίς να φορά τα ρούχα της, παρόλα αυτά, αποδείχθηκε πως υπήρχε λόγος πίσω από την πράξη της.

Σύμφωνα με όσα λέει ο Γιώργος Τριανταφύλλου στην Parallaxi, η γυναίκα βρέθηκε στο σημείο για φωτογράφηση που ο ίδιος πραγματοποίησε με σκοπό να περάσει ένα μήνυμα κατά του βιασμού.

“Μια γυναίκα ακόμα και γυμνή να βγει στο δρόμο (υποθετικά πάντα) δεν έχει το δικαίωμα κανένας να την αγγίξει αν δεν το θέλει η ίδια”, σημειώνει ο φωτογράφος μιλώντας στην Parallaxi και συμπληρώνει τα εξής:

“Αυτό που θέλω συμβολικά να δείξω σε όσους λένε ότι φταίει η γυναίκα και ο τρόπος που ντύνεσαι και θεωρώ απαράδεκτο, ότι ακόμα και αν βγει κάποια γυναίκα γυμνή στον δρόμο, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την αγγίξει ούτε στο ελάχιστο. Κάθε γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό σαν άτομο, σαν άνθρωπος και σαν γυναίκα με κάθε σημασία της λέξης. Δημιουργήθηκε ένας πανικός με το γεγονός της φωτογράφησης, ακούστηκαν θετικά αρνητικά σχόλια χωρίς κανένας να γνωρίζει τι έγινε και γιατί. O λόγος είναι ότι θέλω να περάσω το μήνυμα κατά του βιασμού και σαν πράξη και σαν σκέψη. Kαι θα το επαναλάβω σε συνεργασία με διάφορα ιδρύματα σχετικά”.

Σημειώνεται ότι, η φωτογράφιση έγινε σε συμφωνία πάντα με την κοπέλα που συμμετείχε.

γυμνή φωτογράφηση 1

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου μένει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως προγραμματιστής και φωτογράφος επαγγελματικά εδώ και 6 χρόνια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα