Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη Μαζί: «Απρόκλητη αστυνομική βία που ασκήθηκε για άλλη μια φορά σε πολίτες»

«Τέτοια γεγονότα αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης και εκθέτουν τόσο τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και την ΕΛΑΣ»

Parallaxi
θεσσαλονίκη-μαζί-απρόκλητη-αστυνομ-984067
Parallaxi

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» για την σύλληψη του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», Μιχάλη Τρεμόπουλου καθώς και 13 ακόμα πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «τέτοια γεγονότα αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης και εκθέτουν τόσο τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και την ΕΛΑΣ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε σήμερα τις απίστευτες σκηνές άσκησης αστυνομικής βίας εναντίον πολιτών και του συναδέλφου δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Τρεμόπουλου στο κέντρο της πόλης, όταν προσπάθησαν να αποτρέψουν την κοπή δέντρων, στην οποία επιδίδεται το τελευταίο διάστημα  η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη είναι η χειρότερη πόλη στην Ευρώπη σε αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο. Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την αντίθεση μας στην ακατάσχετη και αδικαιολόγητη κοπή 4.000 δέντρων, την οποία σχεδιάζει η Διοίκηση του Δήμου, έχουμε ζητήσει επαρκή αιτιολόγηση για κάθε ένα δέντρο που κόβεται και άμεση αναπλήρωση όσων δέντρων υπάρχει πράγματι λόγος  να απομακρυνθούν.

Η Διοίκηση του Δήμου οφείλει να εγκαταλείψει τον καταστροφικό σχεδιασμό της που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο Πράσινο.

Συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας και καταγγέλλουμε  την απρόκλητη αστυνομική βία και καταστολή που ασκήθηκε για άλλη μια φορά σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, όπως συνηθίζει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία.

Καλούμε τον κ. Ζέρβα να αναλάβει τις ευθύνες του ως Δήμαρχος και να πάρει θέση απέναντι στην αστυνομική βία και στην καταστολή που ασκήθηκε αναίτια εναντίον των συμπολιτών μας.

Να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως οι συμπολίτες μας που έχουν προσαχθεί βιαίως στο αστυνομικό τμήμα.

H Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” Κατερίνα Νοτοπούλου σε επικοινωνία της με το γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε τις απαράδεκτες εικόνες στο κέντρο της πόλης και την άσκηση βίας κατά των πολιτών και του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Μ. Τρεμόπουλου.

Σε επικοινωνία της με τον κ. Τρεμόπουλο εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί.

Τέτοια γεγονότα αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης και εκθέτουν τόσο τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και την ΕΛΑΣ»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα