Επικαιρότητα

«Θεσσαλονίκη Μαζί»: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξαγγέλλει έργα που δεν θα υλοποιήσει ποτέ

«Η πόλη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας και ο κ. Ζέρβας βγαίνει φωτογραφίες με υπουργούς»

Parallaxi
θεσσαλονίκη-μαζί-ο-δήμαρχος-θεσσαλ-449528
Parallaxi

«Ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας και θρηνεί δεκάδες ανθρώπινες απώλειες καθημερινά, ο κύριος Ζέρβας συνεχίζει ακάθεκτος να βγαίνει φωτογραφίες με υπουργούς της κυβέρνησης και να επαναλαμβάνει ξανά και ξανά εξαγγελίες έργων που δεν πρόκειται να υλοποιήσει ποτέ», αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Αναλυτικά ανακοίνωση:

Αυτή την φορά είχε την «τιμητική» του ο υπουργός Τουρισμού με τον οποίο συναντήθηκε για να εξαγγείλουν για άλλη μια φορά τη χρηματοδότηση των μελετών για τον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους και της επέκτασης του κρηπιδώματος της Παλιάς Παραλίας, καθώς και μελέτες για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας.

Θυμίζουμε ότι όσον αφορά στην πλατεία Αριστοτέλους είχε δηλώσει ότι θα ξεκινούσε το 2020 και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2022 υπάρχει προϋπολογισμός έργου για την ανάθεση της μελέτης 868.816 Ευρώ, αλλά  πίστωση για το 2022,το «ιλιγγιώδες» ποσό των 320.000 Ευρώ.

Όσον αφορά στην επέκταση του κρηπιδώματος της Παλιάς Παραλίας, αφού το εξήγγειλε ξανά και ξανά, στο ΤΠ του2021 είχε προβλέψει πίστωση 10.000,00 Ευρώ, ενώ για το 2022 υπάρχει για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών προϋπολογισμός 44.000 Ευρώ και το ίδιο ποσό για πίστωση.

Είναι φανερό ότι και τα δυο «εμβληματικά», κατά τα λεγόμενα του έργα, έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες της αποτυχημένης δημαρχιακής του θητείας.

Για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις πεζοδρομίων, τις οποίες βαφτίζει αστικές αναπλάσεις και αμφιλεγόμενους, αποτυχημένους ποδηλατοδρόμους που δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα  από όσα έλυσαν.

Αντί  να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης συμβάλλει στην καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς τους με την απόσπαση των αρχαίων στον υπό κατασκευή σταθμό μετρό της Βενιζέλου και  στερεί από την πόλη και την ανθρωπότητα ένα μοναδικό, παγκόσμιας αξίας μνημείο.

Για να μην αναφερθούμε  για την “στρατηγική επιλογή” να παραμείνουν κλειστά τα κέντρα πληροφόρησης επισκεπτών της πόλης την εορταστική περίοδο με την ελπίδα ότι θα επαναλειτουργήσουν  το Νέο Έτος , με αποτέλεσμα να εκτίθεται η πόλη ανεπανόρθωτα στα μάτια των επισκεπτών και των κατοίκων της.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα