Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία τώρα από εργατικά σωματεία, φοιτητές και συλλογικότητες

"Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί" - Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απόψε στη μεγάλη πορεία - Βίντεο και φωτογραφίες

Parallaxi
θεσσαλονίκη-μεγάλη-πορεία-τώρα-από-ερ-982264
Parallaxi

Μία εβδομάδα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο 57 ανθρώπων από τη φονική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και οι διαμαρτυρίες του κόσμου γίνονται όλο και μεγαλύτερες στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την πρωινή τεράστια συγκέντρωση,  με περισσότερους από 20000 ανθρώπους στην Εγνατία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και 1000000 στην Αθήνα και δεκάδες χιλιάδες σε άλλες 70 πόλεις, μια ακόμη είναι απόψε σε εξέλιξη στο Άγαλμα Βενιζέλου, από τις 19.00 με τις εκτιμήσεις να μιλάνε για πάνω από 20.000 κόσμου να είναι πλέον συγκεντρωμένοι και πάλι.

Πανό με συνθήματα για δικαίωση των νεκρών και με τον κόσμο να μιλάει για έγκλημα.

«Η οργή να γίνει αγώνας, όχι άλλο έγκλημα!» αναγράφεται στην κεντρική εξέδρα που έχουν στήσει οι διοργανωτές.

Στο σημείο έφτασαν με μοτοπορεία και διανομείς από τον Λευκό Πύργο όπου είχαν συγκέντρωση, πατώντας διαρκώς τις κόρνες των δικύκλων τους, ενώ την ίδια ώρα ο κόσμος άρχισε να φωνάζει συνθήματα και να τους χειροκροτεί.

Ακολουθεί μεγάλη πορεία με κατεύθυνση προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί είναι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, από το Δημαρχιακό Μέφγαρο μέχρι την Τσιμισκή και την Εγνατία

Ενώ η πορεία συνεχίζεται, ήδη οι πρώτοι έχουν φτάσει στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και συνεχίζουν την πορεία, επιστρέφοντας μέσω Αγίων Πάντων και Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της πόλης

Στη διάρκιεα της πορείας σημειώθηκαν και καταστροφές από διαδηλωτές, όπως πέταγμα κόκκινης μπογιάς στην Τράπεζα της Ελλάδος και η καταστροφή ενός κάδου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα