Top

Θεσσαλονίκη: Νέος γύρος δωρεάν rapid test αυτή την εβδομάδα

Δείτε αναλυτικά που και πότε θα γίνουν.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-νέος-γύρος-δωρεάν-rapid-test-αυτή-742704
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε τις ανακοινώσεις των δήμων:

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνέχεια των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου θα πραγματοποιήσει νέα δωρεάν rapid test σε πεζούς τη Δευτέρα 10 Μαΐου από 10:00 έως 14:30 στην Πλατεία Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου (έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης), την Τρίτη 11 Μαΐου από 10:00 έως 14:30 στον ισόγειο χώρο του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου (οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι) και την Τετάρτη 12 Μαΐου από 10:00 έως 14:30 στην Πλατεία «Εμμανουήλ Παππά» (συμβολή των οδών Ελευθερίας και 28ης Οκτωβρίου, Αμπελόκηποι) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ).

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

– τη Δευτέρα 10 Μαΐου & Πέμπτη 13 Μαΐου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος)

-την Τρίτη 11 Μαΐου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102 (έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη)

-την Τετάρτη 12 Μαΐου στο Πανόραμα, επί της οδού επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δήμος Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), καλεί το σύνολο των συμπολιτών του σε δωρεάν εξέταση ελέγχου για τον κορονοϊό με τη διαδικασία των τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, από τις 10:00 έως τις 15:00 στην αίθουσα Κ.Α.Π.Η. Νέας Μηχανιώνας (οδός Κ. Βάρναλη 5-πρώην Δημαρχείο).

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει το τεστ με απόλυτη ασφάλεια εύκολα και γρήγορα.

Για τη μετακίνηση σας αποστέλλετε μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1. Για την εξέταση σας να έχετε μαζί τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική σας ταυτότητα.

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν drive through tests (μέσα από το αυτοκίνητο), στην περιοχή του Άλσους του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο της Θέρμης προς Πανόραμα, στην έξοδο προς Χαριλάου. Οι ώρες διενέργειας των τεστ θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.

Δύο ημέρες μετά, την Τετάρτη 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν rapid tests στην κοινότητα του Τριλόφου, στο κτίριο του ΚΑΠΗ. Ανάλογοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14 Μαΐου στην κοινότητα του Νέου Ρυσίου, στο κτίριο του πολιτιστικού κέντρου. Οι ώρες διενέργειας των τεστ σε Τρίλοφο και Νέο Ρύσιο θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Μέρη που αγαπήσαμε στα δυτικά εν μέσω lockdown

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19 θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ:

►τη Δευτέρα 10/5/2021 από τις 10.00πμ έως 3.00μμ στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου

►την Τετάρτη 12/5/2021 από τις 10.00πμ έως 3.00μμ DRIVE THROUGH RAPID TEST μόνο για οδηγούς (από το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό τους) στο πάρκο ΜΟΥΣΩΝ, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου & Μουσών, πίσω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ της Μ. Αλεξάνδρου (Η είσοδος των αυτοκινήτων και των δικύκλων θα γίνεται από την οδό Μαρτίου).

►την Παρασκευή 14/5/2021 από τις 10.00πμ έως 3.00μμ στην Πλατεία Ευόσμου

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα