Θεσσαλονίκη: Πορεία ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+/queer

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Parallaxi
θεσσαλονίκη-πορεία-ατόμων-λοατκι-queer-1006755
Parallaxi

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από άτομα ΛΟΑΤΚΙ+/queer.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνεται μεταξύ άλλων:

“Σκοπός μας είναι η επανοικειοποίηση του Pride από όσα το καταχράζονται για να αποκτήσουν λεφτά, δόξα ή πολιτικό ξέπλυμα. Θέλουμε το Pride να μείνει στα δικά μας χέρια, μακριά από εταιρείες, κόμματα και άλλες εξουσιαστικές, προνομιούχες φιγούρες που μας καταπιέζουν καθημερινά. Είναι γεγονός ότι μεγαλώνοντας σε μια πατριαρχική, cis-δομημένη κοινωνία, όπου οι καταπιέσεις που βιώνουμε είναι πολλαπλές και αλληλλοδιαπλεκόμενες, φέρουμε και εμείς τα ίδια αρκετά κατάλοιπα, ειδικά όταν κάποια από εμάς βρίσκονται σε πιο προνομιούχες θέσεις. Το πρόβλημα διογκώνεται όταν δεν αναγνωρίζουμε τα κατάλοιπα αυτά και μάλιστα τα αναπαράγουμε σε αντιεξουσιαστικές συνελεύσεις, σε ΛΟΑΤΚΙ+/κουήρ συντονισμούς, σε πορείες, σε εκδηλώσεις και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο προσπαθούμε να υπάρξουμε ελεύθερα. Ο συντονισμός μας, λοιπόν, είναι ένα αδιαμεσολάβητο εγχείρημα διεκδίκησης μας και λειτουργεί με οριζόντιες διαδικασίες όπου εξουσιαστικές και εκβιαστικές συμπεριφορές δεν χωράνε”.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνεται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η διαδρομή της πορείας ήταν: Άγαλμα Βενιζέλου, Εγνατία, κάθοδος από την Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη με σημείο λήξης το Ε.Κ.Θ.

Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία ανάλογα με τα σημεία στα οποία κινείται η πορεία.

Την πορεία περιφρουρούν αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τη διέλευση της πορείας από την Αγίας Σοφίας, ένα άτομο έβαψε με σπρέι το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, γράφοντας “Ίδια ειν’ τα αφεντικά δεξιά- αριστερά”.

*Φωτογραφία αρχείου

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα