Top

Θεσσαλονίκη: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid tests αυτή την εβδομάδα

Δείτε αναλυτικά τις μέρες και τις ώρες που διεξάγονται.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-που-μπορείτε-να-κάνετε-δω-650328
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες ανακοινώσεις:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 19 Απριλίου συνεχίζει τα δωρεάν rapid tests στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την προσεχή εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν rapid tests στην κοινότητα των Βασιλικών, στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (τέως δημαρχείο Βασιλικών).

Την Παρασκευή 23 Απριλίου ανάλογοι έλεγχοι θα γίνουν στο Τριάδι, στο κτίριο του ΚΑΠΗ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι ώρες διενέργειας των τεστ θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Προηγήθηκαν ήδη 37 ανάλογοι έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 11.100 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

-τη Δευτέρα 19 Απριλίου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102 (έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη)

-την Τρίτη 20 Απριλίου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102 (έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη)

-την Τετάρτη 21 Απριλίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος)

-την Πέμπτη 22 Απριλίου στο Πανόραμα, επί της οδού επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δήμος Ωραιοκάστρου 

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν την Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην πλατεία Χ. Χαραβόπουλου έναντι του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πεζούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Τα τεστ θα γίνονται από τις 10.00 έως τις 14.30.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

ΕΡΕΥΝΑ: Η έλλειψη σωματικής άσκησης συνδέεται με κίνδυνο βαριάς Covid-19 και θανάτου

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνέχεια των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου θα πραγματοποιήσει νέα δωρεάν rapid test σε πεζούς την Τρίτη 20/4 από 10:00 έως 14:30 στην Πλατεία Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου, Μενεμένη, την Πέμπτη 22/04 και την Παρασκευή 23/4 από 10:00 έως 14:30 στο Πάρκινγκ «Φιλίππου» (συμβολή των οδών Φιλιππουπόλεως και Μεγ. Αλεξάνδρου, Αμπελόκηποι) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ).

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Δήμος Παύλου Μελά

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παύλου Μελά ανακοινώνει 3 νέες προγραμματισμένες διοργανώσεις δωρεάν rapid test ανίχνευσης COVID 19, σε πεζούς, από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Τετάρτη 21 Απριλίου: πλατεία Τερψιθέας (πάρκο Ρόδων)

Πέμπτη 22 Απριλίου: παλιό Δημαρχείο Πολίχνης

Παρασκευή 23 Απριλίου: πλατεία Δημοκρατίας, Ευκαρπία

Ώρες 10.00-14.45

Την ομαλή διεξαγωγή των ελέγχων και την αποφυγή συνωστισμού, διασφαλίζει η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει κατά τη μετακίνησή τους να στείλουν μήνυμα (sms) για μετακίνηση 1 στο 13033 και να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του ιού.

Δήμος Λαγκαδά

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα από 10π.μ. έως 3μ.μ., κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά, θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στα Λαγυνά. Συγκεκριμένα οι έλεγχοι θα διενεργηθούν στην πλατεία απέναντι από το δημοτικό σχολείο.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν. στο τεστ, μπορούν να προσέλθουν έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους, τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του προσωπικού τους τηλεφώνου.

Ποιοι κινδυνεύουν να κολλήσουν ξανά κοροναϊό

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα