Top

Θεσσαλονίκη: Σπείρα έκανε 36 διαρρήξεις σε έναν μήνα – Είχαν αποφυλακιστεί τον Μάρτιο

Ξανά στα χέρια των Αρχών.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-σπείρα-έκανε-36-διαρρήξεις-735580
Parallaxi

36 ληστείες και διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική πραγματοποίησαν μέσα σε διάστημα ενός μήνα τα μέλη μιας σπείρας.

Μάλιστα, οι πέντε εκ των έξι συλληφθέντων, είχαν αποφυλακιστεί τον Μάρτιο, αφού τον Ιούνιο του 2020 είχαν συλληφθεί και πάλι για περιπτώσεις κλοπών.

Οι δράστες (πρόκειται για ημεδαπούς άντρες, Ρομά, που συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς, ηλικίας 21, 23, 28, 38, 40 και 46 ετών) για να μη γίνονται αντιληπτοί στα νέα τους «χτυπήματα», χρησιμοποιούσαν κλεμμένα ΙΧ με κλεμμένες πινακίδες, ενώ φρόντιζαν να τα παρκάρουν μακριά από τα σπίτια που είχαν μπει στο στόχαστρο τους.

Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Πανοράματος, Πυλαίας, Τριλόφου, Ρυσίου, Περαίας, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής διέπραξαν:

2 ληστείες 13 διαρρήξεις οικιών διάρρηξη σε ΕΛ.ΤΑ. 8 διαρρήξεις εταιρειών 2 διαρρήξεις δημοτικών εγκαταστάσεων 5 κλοπές οχημάτων και 5 κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Μεταξύ των κλοπών και αυτή που έλαβε χώρα σε κοινωνικό παντοπωλείο του Νομού, απ’ όπου αφαίρεσαν τρόφιμα που προοριζόταν για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Τα τρόφιμα αυτά εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη εκπρόσωπο του συγκεκριμένου παντοπωλείου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα