Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Στον Eισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα 105 κιλά κοκαΐνης

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία

Parallaxi
θεσσαλονίκη-στον-eισαγγελέα-οι-συλληφ-824032
Parallaxi

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν στις 15:00 οι 10 συλληφθέντες για την υπόθεση των 105 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Πρόκειται για επτά ημεδαπούς και τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 33 έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη.

Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν με χειροπέδες από την κεντρική είσοδο, είχαν σκυμμένο το κεφάλι, ενώ κάποιοι εξ αυτών φορούν φόρμες εργασίας καθώς τη στιγμή της σύλληψης έκαναν εργασίες στο κοντέινερ με τις μπανάνες που γέμιζαν με ναρκωτικά. Ο 72χρονος «αχυράνθρωπος» που φέρεται να ήταν στα χαρτιά ως υπεύθυνος της αποθήκης στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε κρατώντας με τα χέρια του περιπατήρα «Π».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ο “διευθυντής” της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας άντρας 69 ετών που τον αποκαλούσαν “γιατρό”, έχει εκτίσει μεγάλες ποινές φυλάκισης και είναι γνώριμος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δέκα συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν σε λίγη ώρα το “κατώφλι” του εισαγγελέα και στη συνέχεια του ανακριτή που θα χειριστεί την σοβαρή υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τετάρτη ακόμα τέσσερα άτομα. Η σύλληψή τους έγινε στην Βόρεια Μακεδονία. Πρόκειται για το “αφεντικό”, δηλαδή τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που έκανε τις παραγγελίες των κοντέινερ με τις “αμαρτωλές” μπανάνες, τη σύζυγό του, έναν «αχυράνθρωπο» που είχε τον ρόλο του “μπροστινού” και θεωρείται άμεσος συνεργάτης του εγκεφάλου του κυκλώματος και του οδηγού της νταλίκας που μετέφερε το κοντέινερ με την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα