Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση τώρα στη Χαριλάου για τη μνήμη του Άλκη – Ακολουθεί πορεία

Οι πρώτες εικόνες από την συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Parallaxi
θεσσαλονίκη-συγκέντρωση-τώρα-στη-χαρ-968167
Parallaxi

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την άδικη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, συγκέντρωση σιωπηρής διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον τόπο της δολοφονίας του, μεταξύ των οδών Νικ. Πλαστήρα και Άλκη Καμπανού (πρώην Θεοδ. Γαζή).

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών σπεύδει στο σημείο για να τιμήσει τη μνήμη του 19χρονου Άλκη, κλείνοντας τον δρόμο, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση, η Δομή Για Τον Άλκη, θα προβεί σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού.

Στη συνέχεια, στις 19.00 η πορεία θα κατευθυνθεί προς το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας (απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο), όπου εκεί είναι το ραντεβού με όλους τους συλλόγους, αθλητές, πολίτες που δεν θα βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας.

Τέλος, μέσω της Λεωφόρου Στρατού η πορεία θα καταλήξει στο μνημείο του Λευκού Πύργου.

Εκεί θα υπάρξει προβολή φωτογραφιών του Άλκη, φωτογραφιών από ενέργειες που έγιναν στη μνήμη του σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και από ενέργειες της Δομής. Επίσης θα υπάρξει και ένα δρώμενο μπροστά στο Λευκό Πύργο, ενώ οι “Ομπρέλες” του Ζογγολόπουλου θα φωταγωγηθούν συμβολικά απόψε στα χρώματα του κίτρινου, του πορτοκαλί και του σιέλ για τον Άλκη Καμπανό.

Νωρίτερα το πρωί, με πρωτοβουλία του Α.Σ. Άρης πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο σημείο της δολοφονίας με έντονη τη συγκίνηση από όλους όσους παραβρέθηκαν.

Παρακάτω φωτογραφίες του Γιώργου Σχοινά από τη συγκέντρωση

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα