Θεσσαλονίκη – Συγκλονίζει διασώστης του ΕΚΑΒ: Το 90% των κλήσεων είναι για ασθενείς με κορoνοϊό

Τις συγκλονιστικές εικόνες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που μεταφέρουν ασθενείς με κορονοϊό περιγράφει ένας διασώστης από τη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-συγκλονίζει-διασώστης-549057
Parallaxi

Τις συγκλονιστικές εικόνες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που μεταφέρουν ασθενείς με κορονοϊό περιγράφει ένας διασώστης από τη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, το τελευταίο διάστημα οι κλήσεις του ΕΚΑΒ σε ποσοστό 90% ίσως και παραπάνω αφορούν ασθενείς με COVID-19.

Μάλιστα, σημειώνει πως ήταν και αυτός ένας από τους «δύσπιστους» για τη σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού. «Ήμουν ένας από εσάς τους “δύσπιστους” που στην αρχή της πανδημίας έλεγα, “ρε μήπως μας κοροϊδεύουν; αποκλείεται να μεταδίδεται τόσο εύκολα. τα νούμερα που μας παρουσιάζουν είναι ψεύτικα, σιγά μια απλή γρίπη είναι, έλα μωρέ τα θύματα είναι μόνο ηλικιωμένοι με συνοδά νοσήματα…”!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αλέξανδρος Λαφιώτης.

Πλέον ο διασώστης απευθύνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα καθώς όπως λέει οι εικόνες που βλέπει καθημερινά είναι σπαραξικάρδιες. «Έχω βρεθεί στη δύσκολη θέση να βλέπω νέους υγιείς ανθρώπους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο, να μπερδεύουν τα λόγια τους, να λιποθυμούν μόλις κάνουν δυο βήματα… Έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση να βλέπω παιδιά να χαιρετούν τους γονείς τους που έφευγαν για το νοσοκομείο με την απορία “ζωγραφισμένη” στο πρόσωπό τους: άραγε θα τον ξαναδώ;», γράφει στο μήνυμά του.

https://www.facebook.com/alex.lafiotis/posts/10225234689241245

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα