Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Το ψήφισμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Parallaxi
θεσσαλονίκη-το-δημοτικό-συμβούλιο-δε-666825
Parallaxi

Με ισχνή πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση δεν ενέκρινε ψήφισμα κτά της ιδιωτικοποίησης του νερού που κατέθεσε η παράταξη του ΚΚΕ Λαική Συσπείρωση.

Και ενώ ο απόηχος από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αριστοτέλους όπου χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης ψήφισαν κατά της ιδιωτικοποίησης, στο δημοτικό συμβούλιο η πλειοψηφούσα παράταξη που διοικεί τον δήμο με 15 ψήφους κατά απέρριψε το ψήφισμα ενώ από την αντιπολίτευση μόλις 7 ψήφισαν υπέρ και 4 επέλεξαν το «ουδέτερο» λευκό.

Το βασικό νόημα του ψηφίσματος εστίαζε στην απόρριψη του νόμου για τη ίδρυση και το ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής που θα αναλάβει να εποπτεύει τη διαχείριση του νερού και των αστικών αποβλήτων.

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας εξηγώντας την απορριπτική του στάση επι της ουσίας υποστήριξε ότι το ψήφισμα είναι αχρείαστο καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση και μέσω της ΚΕΔΕ εχει ταχθεί υπέρ του αιτήματος το νερό να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Γιώργος Ορφανός τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος τονίζοντας πως «όλοι πρέπει να είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα