Featured

Η Θεσσαλονίκη το πρωί ήταν στο επίπεδο 3 και το απόγευμα στο 2. Σοβαρά τώρα;

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πόλη αυτό το απίστευτο σημερινό αλαλούμ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και φυσικά δεν δείχνει σοβαρότητα.  

Parallaxi
η-θεσσαλονίκη-το-πρωί-ήταν-στο-επίπεδο-3-671531
Parallaxi

Χαοτική η κατάσταση σε σχέση με την κατάταξη της Θεσσαλονίκης παρατηρούμε στη σημερινή μέρα. 

Ο Πέτσας το πρωί τοποθέτησε περιοχές της πόλης το πρωί στο πορτοκαλί

«Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Η γνώμη του Τσιόδρα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα στα κανάλια η Θεσσαλονίκη είχε εισαχθεί επίσημα στο επίπεδο τρία ενώ την ίδια ώρα συνεργεία ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης περιόδευε σε γνωστά κεντρικά καφέ και εστιατόρια του κέντρου ενημερώνοντας ότι η πόλη βρίσκεται στο επίπεδο τρία και ξεκινούν νέα μέτρα στην εστίαση.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ κοντά στο επίπεδο 3. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ κοντά στο επίπεδο επιτήρησης 3 και πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα περιορισμού του συνωστισμού.

Επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε απόψε πως:

«Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού», αξιοσημείωτο πραγματικά όταν όλη η υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο κύμα. 

Και μετά από όλα αυτά απόψε και ενώ ανακοινώθηκαν 49 νέα κρούσματα, η Θεσσαλονίκη ως διά μαγείας επέστρεψε στο επίπεδο δύο καθώς ενημερωθήκαμε από την Πολιτική Προστασία ότι από λάθος η πόλη το πρωί άλλαξε κατηγορία! Ένα λάθος που απόψε διορθώθηκε και επιστρέψαμε στην κατηγορία δύο. 

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πόλη αυτό το απίστευτο σημερινό αλαλούμ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και φυσικά δεν δείχνει σοβαρότητα.  

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα