Ελλάδα

Τι ακριβώς συμβαίνει στη Μύκονο με τα πάρτι;

Από τα πρώτα πάρτι σε βίλες στις πρώτες συλλήψεις

Parallaxi
τι-ακριβώς-συμβαίνει-στη-μύκονο-με-τα-π-633838
Parallaxi
Εικόνα: Unsplash

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στις Αρχές, τα ξέφρενα beach party, αλλά τα ιδιωτικά πάρτι σε βίλες, που στήνονται στη Μύκονο, εν μέσω πανδημίας.

Τόσο επιχειρηματίες όσο και τουρίστες δεν υπολογίζουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού και συναθροίζονται, χωρίς να τηρούν απολύτως κανένα μέτρο. Όλα αυτά, ακόμα και μετά την ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, την Τρίτη το μεσημέρι, στην οποία ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Πριβέ πάρτι – Σε πρότυπα Ίμπιζας και Νίκαιας

Όλα ξεκίνησαν αυτό το καλοκαίρι όταν ομάδες που ασχολούνται με τη διοργάνωση πριβέ πάρτι αποφάσισαν να μεταφέρουν τεχνογνωσία από την Ισπανία, όπου  το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα με πριβέ πάρτι χιλιάδων ατόμων στην Ίμπιζα.

Στο ισπανικό νησί της Ισπανίας ξεκίνησε την πρακτική των πάρτι σε βίλες, προκειμένου να αποφύγουν τις ποινές των προληπτικών μέτρων κατά του κοροναϊού. Με είσοδο που ξεκινούσε από τα 100 και έφτανε τα 1000 ευρώ.

Οι προσκλήσεις είναι «επτασφράγιστο» μυστικό και οι προσκεκλημένοι μαθαίνουν τον τόπο μέσω sms ή viber λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσει το γλέντι, το οποίο συνήθως τελειώνει την άλλη ημέρα το πρωί. Οι πληρωμές γίνονται με POS σε λογαριασμούς του εξωτερικού ή μετρητά, ενώ δίνεται ατομική πρόσκληση ή βραχιολάκι ως πάσο εισόδου για τους πελάτες και διάσημοι djs αναλαμβάνουν τα  υπόλοιπα στα decks.

Η πανδημία έκανε δύσκολη την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών, οπότε οι διοργανωτές βρήκαν ευκαιρία να τις νοικιάσουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκεί όλο και περισσότερα τέτοια πάρτι.

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Μύκονο για να περιοριστούν τα πάρτι συνωστισμού, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στο «νησί των ανέμων» και να μπει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη κοσμοσυρροή, έρχεται η πρώτη σύλληψη στη Μύκονο λόγω κοροναϊού για πάρτι με συνωστισμό σε βίλα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι Αρχές προχώρησαν ήδη σε μία σύλληψη ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί συνωστισμός από τους πολλούς καλεσμένους. Παράλληλα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν 15 ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό σε beach bar και κέντρα διασκέδασης.

Ταυτόχρονα σε beach bar του νησιού  που είχαν επιβληθεί πρόστιμα και θεωρητικά είχε σφραγιστεί οργανώθηκαν πάρτι μεγάλου συνωστισμού.

Στην παραλία της Φτελιάς το βράδυ της Τετάρτης εκατοντάδες κόσμου συνωστίζονταν χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Οι πελάτες συγχρωτίζονταν μπροστά από το κεντρικό μπαρ του μαγαζιού ενώ και στα τραπέζια επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Στο Alemagou είχε υποβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο επειδή δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο Κωνσταντίνος Κούκας, δήμαρχος Μυκόνου, μιλώντας στο Open TV και στην εκπομπή ΩΡΑ Ελλάδος, εξέφρασε από τη μία την αισιοδοξία του μετά την εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην περιοχή ωστόσο ήταν ανήσυχος σχετικά με την αντιμετώπιση των prive πάρτι.

« Όσο αναφορά για τα σπίτια που γίνονται πάρτι έναντι αντιτίμου έχουν ποινικές και φορολογικές παραβάσεις και δημιουργούν πρόβλημα για την υγεία, τίθεται θέμα ασύλου. Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε αλλά υπάρχει κενό νόμου. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε» .

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα