Ελλάδα

Τι αναφέρει ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. για την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο Ντους»

«Είμαστε ενάντιοι σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και εκφοβισμού εκπαιδευτικού»

Parallaxi
τι-αναφέρει-ο-π-ε-συ-θ-για-την-προβολή-τη-1011548
Parallaxi

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε  μία καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μια δασκάλα φέρεται να πρόβαλε την ταινία «Shower Boys» σε μαθητές ηλικίας δημοτικού σχολείου της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, ο Π.Ε.ΣΥ.Θ τονίζει πως τα μέλη του βρίσκονται ενάντια «σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και εκφοβισμού εκπαιδευτικού».

Η ανακοίνωση του Π.Ε.ΣΥ.Θ:

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων εκφράζει την αντίθεση του στην ανθρωποφαγική διάθεση που αφέθηκε ανεξέλεγκτη στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης, ενάντια στη συνάδελφο, που με σωστή παιδαγωγικά πρόθεση, έδειξε μία βραβευμένη και εγκεκριμένη ταινία στους μαθητές της. Στην ταινία δεν υπάρχουν ερωτικές και ακατάλληλες σκηνές, όπως ψευδώς κυκλοφόρησε. Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι η σεξουαλική αγωγή, αλλά και τα ζητήματα των έμφυλων στερεοτύπων έχουν τη θέση τους στο Δημοτικό Σχολείο μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στα οποία οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν από το κράτος. Οι παιδαγωγικοί, ψυχοκοινωνικοι και διδακτικοι στόχοι της Εκπαίδευσης προκύπτουν από αρμόδιους θεσμικούς φορείς και τα Αναλυτικά Προγράμματα, τα οποία δίνουν κατευθυντήριες, ενώ σέβονται την παιδαγωγική ελευθερία του εκπαιδευτικού. Το δικαίωμα και η υποχρέωση του Σχολείου να ενισχύει την κριτική σκέψη, τις δημοκρατικές αξίες και τη συμπερίληψη, δεν χρειάζεται την έγκριση του όχλου του διαδικτύου και των ακραία συντηρητικών κύκλων. Πιστεύουμε πως η Εκπαίδευση θα γίνει καλύτερη μέσα από τη συνεργασία και το γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς και όχι μέσα από εύκολες και εμπαθείς καταγγελίες. Στηρίζουμε τη συνάδελφο και είμαστε ενάντιοι σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και εκφοβισμού εκπαιδευτικού. Το ΔΣ του ΠΕΣΥΘ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα