Διεθνή

Τι άποψη έχουν οι Γερμανοί για την ΕΕ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Parallaxi
τι-άποψη-έχουν-οι-γερμανοί-για-την-εε-339144
Parallaxi

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών δηλώνουν ότι έχουν αρνητική άποψη για την ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Ενώ το 31% απάντησαν ότι έχουν αρνητική άποψη, το 57% έχουν θετική, ενώ το 11% δεν έχουν σχηματίσει άποψη, προκύπτει από τη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εταιρεία έρευνας της αγοράς Splendid Research.

Οι ευρωεκλογές θα διενεργηθούν στις 26 Μαϊου στη Γερμανία με τις πολιτικές δυνάμεις κατά του κατεστημένου να προσβλέπουν σε εκλογικά οφέλη.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κατατάσσουν στα θετικά της συμμετοχής στην ΕΕ την απουσία περιορισμών στις μετακινήσεις και την εργασία εντός της ΕΕ καθώς και την ύπαρξη ενός κοινού νομίσματος και την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Στη δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για το σχεδιαζόμενο Brexit με την πλειοψηφία εξ΄αυτών να απαντά ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία και την πολιτική κατάσταση τόσο στη Βρετανία όσο και στις υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ.

Συνολικά το 85% απάντησαν ότι θα δέχονταν την επιστροφή της Βρετανίας στο μπλοκ μετά την έξοδό της.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα