Επικαιρότητα

Τι ισχύει τελικά για το συλλαλητήριο στα σύνορα με τα Σκόπια

Οι ανακοινώσεις που έγιναν μετά το κάλεσμα για συγκέντρωση στους Ευζώνους.

Parallaxi
τι-ισχύει-τελικά-για-το-συλλαλητήριο-σ-279915
Parallaxi
Εικόνα: Αλεξάνδρα Ευαγγέλου

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί στο facebook μια ανακοίνωση που καλεί τον κόσμο σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στον σταθμό των Ευζώνων, στα σύνορα με τα Σκόπια την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Το κάλεσμα αναφέρει τα εξής: «Μετά το δυναμικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και το συλλαλητήριο στην Αθήνα, σας καλούμε να συμμετάσχετε και στο τρίτο συλλαλητήριο κατά σειρά που θα πραγματοποιηθεί στον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων με προσυγκέντρωση στο χωριό Εύζωνοι από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς τον συνοριακό σταθμό που απέχει 3km, ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους γείτονες ότι “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”».

Προκειμένου να μην πάρει διαστάσεις το ζήτημα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι δεν γνωρίζει ποιος δημιούργησε την σχετική εκδήλωση στο facebook.

«Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να γίνονται “εκδηλώσεις” που καλούν τον κόσμο σε συλλαλητήρια σε κάθε μεριά της χώρας», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Επειδή μας ρωτούν πολλοί φίλοι να μάθουν πληροφορίες για το συλλαλητήριο που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στους Ευζώνους σας ενημερώνουμε ότι δεν γνωρίζουμε ΠΟΙΟΣ έφτιαξε την “εκδήλωση” στο facebook ούτε αν θα γίνει κάτι συντεταγμένο. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να γίνονται “εκδηλώσεις” που καλούν τον κόσμο σε συλλαλητήρια σε κάθε μεριά της χώρας. Πρέπει να γίνει οικονομία δυνάμεων και χρημάτων για την κατάλληλη στιγμή.

Μετά τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και τη δήλωση του ΥΠΕΞ κ.Κοτζιά ότι θα περιέχεται ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα αντιδράσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ κι όχι ο καθένας όπου κι όποτε σκεφτεί. Από τον Νοέμβριο του 2017 υλοποιούμε τον σχεδιασμό που θα εξαντλήσει ΟΛΑ τα όρια της νομιμότητας για ανατροπή της παράδοσης του ονόματος.

Προς το παρόν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων συνεχίζει τις δημόσιες διαβουλεύσεις σε όλη την Μακεδονία και δεν έχει αναλάβει τη διοργάνωση κάποιου συλλαλητηρίου. Αναμείνατε νέα μας…».

Επιπλέον, η σελίδα με την ονομασία «Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα» εξέδωσε παρόμοια ανακοίνωση:

«Τις Τελευταίες ώρες υπάρχει στο διαδίκτυο μία παραφιλολογία ότι διοργανώνουμε, στηρίζουμε ή συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει κάποιος Στον συνοριακό σταθμό Ευζώνων.

Αυτό είναι ψευδές επίσημα σας ενημερώνω ότι ΔΕΝ διοργανώνουμε και ΔΕΝ συμμετέχουμε στο αντίστοιχο συλλαλητήριο καθότι το συγκεκριμένο σημείο που έχει επιλεχθεί είναι λάθος και 2ον Μετά την μαζική προσέλευση του κόσμου στην Αθήνα δεν υπάρχει λόγος προς το παρόν για άλλο συλλαλητήριο καθότι πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση του πολιτικού συστήματος, αν πάραυτα δεν υπάρξει, τότε θα δούμε άμεσα πως θα κινηθούμε».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα