Επικαιρότητα

Τι λέει ο Παπαθανάσης για το δημοσίευμα περί λήψης δανείου και μη εξυπηρέτησής του

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης δίνει απάντηση μετά το σχετικό δημοσίευμα.

Parallaxi
τι-λέει-ο-παπαθανάσης-για-το-δημοσίευμ-592929
Parallaxi

Για το δημοσίευμα που τον θέλει να έχει λάβει δάνειο και να μην το εξυπηρετεί μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Ο αναπληρωτής Υπουργός έκανε λόγο για ψεύδη και ισχυρίστηκε ότι δε χρωστάει στο Δημόσιο, δεν έχει ποτέ καταδικαστεί και δεν έχει λάβει δάνειο το οποίο εκκρεμεί.

«Το δάνειο που έχω πάρει για το σπίτι μου, το εξυπηρετώ κανονικά» είπε και πρόσθεσε: «Είμαι εγγυητής σε εταιρεία στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005. Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε. Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία».

Σε ερώτημα απάντησε πως εάν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο, «θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».

Ανέφερε πως επρόκειτο για εταιρεία κατασκευαστική, που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, που δόθηκε με κάλυψη 120%. Στη συνέχεια «σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή», είπε.

Όσο για το εάν δέχθηκε όχληση από την τράπεζα για το υπόλοιπο του δανείου είπε: «Ξέρω ότι εκπλειστηριάστηκαν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό κι αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα