Ελλάδα

Τι λένε πέντε chef για το κλείσιμο της εστίασης

Την αντίθεσή τους για το κλείσιμο της εστίασης εξέφρασαν διακεκριμένοι chef μέσα από αναρτήσεις τους σε Instagram και Facebook.

Parallaxi
τι-λένε-πέντε-chef-για-το-κλείσιμο-της-εστί-578703
Parallaxi

closed

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους επιχειρηματίες και εργαζόμενους της εστίασης, η απόφαση για το κλείσιμο της. Για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες οι καταστηματάρχες πρέπει να κατεβάσουν ρολά. Την αντίθεσή τους για το κλείσιμο της εστίασης εξέφρασαν διακεκριμένοι chef. Μανώλης Παπουτσάκης, Λευτέρης Λαζάρου, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Έκτορας Μποτρίνι και Θοδωρής Παπανικολάου διατυπώνουν τις σκέψεις του μέσα από αναρτήσεις τους σε Instagram και Facebook.

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Παπουτσάκης σε δημοσίευση του στο Facebook δήλωσε πως χρειάζεται άμεση ανάληψη σοβαρών μέτρων στήριξης του κλάδου, καθώς διαφορετικά θα μιλάμε όχι άδικα πια για μία ύποπτη δαιμονοποίηση.

Διαβάστε αναλυτικά:

https://www.facebook.com/manolis.petrakis.161/posts/10158728716897094

Ο Λευτέρης Λαζάρου εκφράζει την αγανάκτηση του μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram. Συγκεκριμένα τονίζει πως οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ήταν συνεπείς και τήρησαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ μεγάλος του φόβος είναι πως πολλά εστιατόρια δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων θα οδηγηθεί στην ανεργία.

Δείτε την ανάρτηση:

View this post on Instagram

. Αγαπητοί φίλοι,δυστυχώς η εστίαση αναγκάζεται και πάλι να διακόψει την δραστηριότητα της. θέλω να τονίσω ότι στην πλειοψηφία μας,επιχειρηματίες και εργαζόμενοι είμασταν συνεπείς και τηρήσαμε ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας,παρ ‘όλη την οικονομική επιβάρυνση που αναγκαστήκαμε Να καλύψουμε. Όμως αναρωτιέμαι είναι μόνο η εστίαση η κύρια αιτία της διασποράς του ιού;αυτό που φοβάμαι είναι ότι πολλά εστιατόρια δεν θα μπορέσουν να ξανά λειτουργήσουν και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων θα οδηγηθεί στην ανεργία. Ας μην ξεχνάμε ότι η εστίαση συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία της χώρας και στο πολιτισμό της. Στηρίζει την Γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας. Έκκληση προς τον κύριο πρωθυπουργό. Κύριε πρωθυπουργέ όταν παίρνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις από τις επιτροπές των υπουργείων καλό θα ήταν να συμμετέχουν σε αυτές και εκπρόσωποι του κλάδο της εστίασης.

A post shared by Lefteris Lazarou (@lefterislazarou.varoulko) on

 Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης σε ανάρτηση του στο Instagram επισημαίνει πως μπαίνουμε σε μια περίοδο δύσκολη και αμφίβολη για όλους, αυτό όμως είναι που πρέπει να μας ισχυροποιήσει την θέληση. Να κοιτάξουμε μπροστά και ενωμένοι να στοχεύσουμε στην αυριανή εικόνα της εστίασης.

Διαβάστε αναλυτικά:

View this post on Instagram

Σήμερα η εστίαση κλείνει, ⠀ ⠀ Η δημιουργία όμως είναι μια συνθήκη που για να κλείσει, πρέπει να καταιβασει ρολά η απεραντοσύνη του μυαλού. ⠀ Άνθρωποι δυνατοί, ανθρωποι ισχυροί σαν οντότητες και σαν προσωπικότητες, το μόνο που έχουν να φοβηθούν είναι η στατικότητα της σκέψης κ όχι η «απεργεια» του κλάδου τους. ⠀ Μπαίνουμε σε μια περίοδο δύσκολη κ αμφίβολη για όλους, αυτό όμως είναι που πρέπει να μας ισχυροποιήσει την θέληση. Να κοιτάξουμε μπροστά και ενωμένοι να στοχεύσουμε στην αυριανή εικόνα της εστίασης…. ας αφουγκραστούμε τα λάθη του τώρα και να διεκδικήσουμε η επόμενη σελίδα να ισχυροποιήσει την ελληνική γαστρονομική σκηνή όπως την ονειρευόμαστε. ⠀ ⠀ Καλημέρα, καλό μήνα …. ⠀ και θα τα πούμε απόψε για ένα τελευταίο κρασί στο @ctcresto στην οδό Διοχάρους #ctcresto #ctcvoyage #lastcovidsupper

A post shared by Alex Tsiotinis (@alextsiotinis) on

O γνωστός chef, Έκτορας Μποτρίνι, μέσα από 2 post εκφράζει την γνώμη του για την απόφαση να κλείσει ο κλάδος της εστίασης. Μάλιστα ζητάει από τον πρωθυπουργό να συνεχίσουν να λειτουργούν, τηρώντας, φυσικά, τα μέτρα και σεβόμενοι όλους τους κανόνες, όπως θα συνεχίσουν να λειτουργεί και να κινείται και το λιανεμπόριο.

Δείτε τις αναρτήσεις:

View this post on Instagram

Λοκντάουν για τα εστιατόρια, ενώ τα σχολεία και το λιανεμπόριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν «κανονικά»! Κι όμως, οι μόνοι ασφαλείς χώροι, όπου επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έχουμε συμμορφωθεί πλήρως και τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά είναι τα εστιατόρια! Πολλοί από μας έχουν ακόμα και χρεωθεί για να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των επιδημιολόγων: αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, λάμπες UV, αντισηπτικά τζελ παντού, καθαριστές αέρα, μάσκες, θερμικοί σαρωτές, τεστ για το προσωπικό και τόσα άλλα, που προέκυψαν στην πορεία κι ανεβάζουν σημαντικά τα κόστη για τις επιχειρήσεις μας. Και τώρα; Καλούμεθα να «πληρώσουμε» για τις μαζώξεις των «αρνητών» στις πλατείες ή για τα πάρτι που διοργανώνονται σε ερημικές παραλίες και στο εργοτάξιο του Φαληρικού Δέλτα; Όταν εμείς παλεύουμε να συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και τις οικογένειες που ζουν από αυτές, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, τις ΔΕΚΟ, τα ενοίκια μας, το προσωπικό και τους προμηθευτές μας; Τα εστιατόρια μας δεν είναι απλώς επιχειρήσεις, είναι «πρεσβευτές» της γεωργίας μας, της κτηνοτροφίας μας, της αλιείας μας, είναι ο «κινητήρας» του γαστρονομικού τουρισμού μας. Με την επιβολή των νέων μέτρων που στοχοποιούν και πάλι την εστίαση, πολλά εστιατόρια πρόκειται να εξαφανιστούν και μαζί τους θα εξαφανιστεί σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού μας. Η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί καταρχήν στη μη καταβολή των μισθών, στη μη ικανοποίηση των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές, στη μη καταβολή των δόσεων των δανείων και των ενοικίων. Ζητάμε, κ πρωθυπουργέ @kyriakos_ να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, τηρώντας, φυσικά, τα μέτρα και σεβόμενοι όλους τους κανόνες, όπως θα συνεχίσει λειτουργεί και να κινείται και το λιανεμπόριο. Αλλιώς ένα σημαντικός κλάδος εργαζομένων της χώρας θα οδηγηθεί στη χρεωκοπία, με τις αναμενόμενες συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας μας. Χρειαζόμαστε μια ένδειξη που θα κρατήσει την πίστη μας στο μέλλον ζωντανή. Για να μην πιστέψουμε πως πορευόμαστε μόνοι. Για να βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε. “Η πολιτική είναι φτιαγμένη από θάρρος και όνειρα. Απαιτεί φαντασία και όραμα για μέλλον. Μόνο έτσι μπορεί να κάνει το αόρατο ορατό.“

A post shared by Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) on

View this post on Instagram

Ημέρες περισυλλογής Η πόρτα μας κλείνει, για λίγο, όπως μας επιβάλλανε, αλλά εμείς συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο μέλλον, δεν το βάζουμε κάτω! Μια άσχημη παρένθεση στις ζωές όλων μας είναι, που κάποια στιγμή θα κλείσει. Στο μεσοδιάστημα της θα σκεφτούμε θετικά, θα ονειρευτούμε, θα σχεδιάσουμε το μέλλον, αλλά όχι με τα δικά τους, δυστοπικά χρώματα. Θα πιούμε από το μισογεμάτο τους ποτήρι, αλλά θα μιζεριάσουμε, θα πιάσουμε δουλειά, θα δουλέψουμε: για μας, για σας, για τους γύρω μας, για να τα ξαναφτιάξουμε όλα από την αρχή και καλύτερα από πριν. Γιατί είμαστε τα όρια που έχουμε ξεπεράσει. Γιατί η δική μας η απάντηση είναι: Ζήτω η Ζωή!

A post shared by Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) on

Ο Θοδωρής Παπανικολάου δημοσίευσε απλά μία φωτογραφία με μαύρο φόντο, ενώ στην περιγραφή το μόνο που αναφέρει είναι #Restaurantindustrylivesmatter

View this post on Instagram

#Restaurantindustrylivesmatter

A post shared by Thodoris_Papanikolaou (@thodoris_papanikolaou) on

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα