Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η εκκένωση της μίας εκ των δύο ιδιωτικών κλινικών που επιτάχθηκαν

Πρόστιμα σε γυμναστήρια που παρέμεναν ανοικτά.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-ξεκίνησε-η-εκκένωση-της-μ-592263
Parallaxi
κρεβάτι νοσοκομείο
εικόνα: Αρχείου

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η εκκένωση της μίας εκ των δύο ιδιωτικών κλινικών στην πόλη, που επιτάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Μέσα στη μέρα αναμένεται μάλιστα ότι ασθενείς θα διακομιστούν από την Γενική Κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η εκκένωση της ιδιωτικής κλινικής πραγματοποιείται παρουσία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Σημειώνεται ότι, από τη Δευτέρα αναμένονται οι πρώτες διακομιδές ασθενών στην κλινική με Covid.

Πρόστιμα σε γυμναστήρια και αθλούμενους, στο πλαίσιο ελέγχων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού

Δύο επιχειρήσεις γυμναστηρίων εντοπίστηκαν να λειτουργούν παράνομα, κατά τη διάρκεια των χθεσινών ελέγχων, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού για τη διασπορά της Covid-19, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τον έλεγχο της ΕΛΑΣ στο Παλαιό Φάληρο, εντοπίστηκε γυμναστήριο να λειτουργεί κατά παράβαση της ΚΥΑ 4899/2020. Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ επιβλήθηκαν και πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε πέντε αθλούμενους.

Την ίδια ώρα, σε έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο Τατόι Αττικής, εντοπίστηκε να λειτουργεί, κατά παράβαση της ανωτέρω ΚΥΑ, τμήμα γυμναστηρίου εντός αθλητικού συγκροτήματος.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκαν, πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας διάρκειας 15 ημερών για το σύνολο της εγκατάστασης.

Γκάγκα : Ανάγκη να τηρήσουμε αυστηρά το lockdown – Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Tην ίδια ώρα η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία προειδοποίησε ότι «αν δεν προσέξουμε θα γίνουμε Ιταλία».

«Αν δεν προσέξουμε μπορούμε να γίνουμε ανά πάσα στιγμή Θεσσαλονίκη ή ακόμα χειρότερα Ιταλία. Πρέπει να κρατήσουμε το lockdown όσο το δυνατόν πιο αυστηρά» σημείωσε συγκεκριμένα η Μίνα Γκάγκα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο καιρό μετά, δεν έχουμε μείωση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη» είπε και εξήγησε.

«Υπήρχε μεγαλύτερη διαμόλυνση που την πήραμε είδηση σιγά σιγά, είναι ο καιρός πιο κρύος, και μαζεύτηκαν πιο γρήγορα σπίτια τους, η Θεσσαλονίκη είναι πιο κοινωνική από την Αθήνα.

»»Περιμέναμε και ελπίζαμε ότι με τα μέτρα και το lockdown, θα κάναμε λιγότερα κρούσματα. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ο ιός είναι εδώ, υπάρχουν ασυμπτωματικοί ανάμεσα μας πρέπει να φοράμε μάσκα στη δουλειά. Ο καθένας μας μπορεί να είναι φορέας ή να έρθει σε επαφή με ένα φορέα».

«Πάνω από 3.000 ανθρώπους νοσηλεύουμε στα τμήματα και στη μονάδα έχουμε πεντακόσιους, και το πρώτο μας μέλημα είναι να μη χρειαστούν μονάδα», είπε επίσης.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αξιοσημείωτο είναι ότι σήμερα και αύριο Κυριακή στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ πραγματοποιείται για δεύτερη φορά εθελοντική αιμοδοσία.

«Τώρα σε συνεργασία με το υφυπουργείο Αθλητισμού, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, 15 δήμους και το Χαμόγελο του Παιδιού είμαστε σήμερα εδώ για να δώσουμε τη βοήθειά μας, με το δικό μας τρόπο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πραγματικό πρόβλημα» δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

«Δέκα λεπτά από τον προσωπικό χρόνο μας μπορεί να είναι δέκα και παραπάνω χρόνια ζωής για κάποιον συμπολίτη μας» συμπλήρωσε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Τρία νέα κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γ.Ν. Χαλκίδας, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων.

Πρόκειται για ιχνηλατήσεις των επαφών της 49χρονης πνευμονολόγου που βρέθηκε θετική στον ιό οι οποίες συνεχίστηκαν και χθες.

Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πάντως, όπως μετέδωσε το evima.gr, τα πρώτα 11 δείγματα που έγιναν την Πέμπτη 19/11 ήταν αρνητικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / evima.gr /in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα