Top

Το 5ο κύμα πανδημίας θα επιβαρύνει τα νοσοκομεία της Γαλλίας μέχρι τον Μάρτιο

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για την πανδημία σε όλο τον κόσμο

Parallaxi
το-5ο-κύμα-πανδημίας-θα-επιβαρύνει-τα-νο-837186
Parallaxi
Εικόνα: SOOC

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση για την πανδημία ανέφερε σήμερα ότι το πέμπτο κύμα που πλήττει τη χώρα θα συνεχίσει να επιβαρύνει τα νοσοκομεία μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο έκανε αυτήν την πρόβλεψη ενώ ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για τη χαλάρωση των περιορισμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ νωρίτερα σήμερα είπε ότι οι νέοι κανόνες που ισχύουν στη Γαλλία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιτρέψουν τη χαλάρωση των κανόνων, αν και το κύμα των μολύνσεων που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον μάλλον δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες σχεδόν μισό εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού με τον μέσο όρο επταημέρου να διαμορφώνεται στα 320.000 κρούσματα. Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σταθεροποιείται, δίνοντας στην κυβέρνηση κάποιο περιθώριο ελιγμών.

  • Από την άλλη, την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, σε δύο φάσεις από τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ.

Από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης δεν θα είναι υποχρεωτική η τηλεργασία, αν και θα εξακολουθήσει να συνίσταται και θα εναπόκειται σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους εάν θα τη συνεχίσουν και σε ποιον βαθμό.

Θα αρθεί το πλαφόν στα γήπεδα για τον αριθμό των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, ενώ θα χαλαρώσει και το υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία.

Ο πρωθυπουργός Καστέξ ανακοίνωσε επίσης πως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα επαναλειτουργήσουν από τις 16 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, το λεγόμενο «πάσο εμβολιασμού» που θα απαιτείται για την είσοδο σε εστιατόρια, καφετέριες και κινηματογράφους, θα τεθεί σε ισχύ στις 24 Ιανουαρίου, εφόσον εγκριθεί από το Συνταγματικό Συμβούλιο, ανέφερε ο Καστέξ, συμπληρώνοντας πως θα μπορούσε να καταργηθεί μόλις η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιωθεί σημαντικά.

Σήμερα η Γαλλία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 425.183 νέα κρούσματα κορονοϊού και 251 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) παρουσιάζει τάση σταθεροποίησης.

Ο πρωθυπουργός Καστέξ παρότρυνε, τέλος, τους γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας 5-11 ετών να τα εμβολιάσουν και συμπλήρωσε ότι ξεκινά ο εμβολιασμός των εφήβων ηλικίας 12-17 ετών με τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

  • Ιταλία: 188.797 νέα κρούσματα και 385 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 188.797 περιστατικά κορονοϊού και 385 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.110. 266 διαγνωστικά τεστ, το 17% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.698 ασθενείς με Covid-19. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.659. Στην φάση αυτή, δε, στην Ιταλία οι πολίτες που είναι θετικοί στον ιό ανέρχονται σε 2.682.041.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, την τελευταία εβδομάδα, οι εμβολιασμοί των πολιτών άνω των 50 ετών, κατά του κορονοϊού, αυξήθηκαν κατά 28%. Οι θάνατοι των ασθενών, όμως, τις τελευταίες επτά ημέρες αυξήθηκαν κατά 49,7%. Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εισαγωγή στις μονάδες εντατικής θεραπείας υπάρχει επίσης άνοδος (+ 2,3%), ενώ ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται σε νοσοκομειακούς θαλάμους παρουσίασε, επίσης, αύξηση 14%.

Πόσες ημέρες μετά την τρίτη δόση αναπτύσσονται τα αντισώματα

  • Ισραήλ: Καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα για τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με φορείς – Θα υποβάλλονται σε σελφ τεστ δύο φορές την εβδομάδα

Το Ισραήλ θα καταργήσει την υποχρεωτική καραντίνα για τα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με φορείς της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, επικαλούμενη την ανάγκη να ανακουφιστούν οι γονείς και τα σχολεία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε ότι από τις 27 Ιανουαρίου τα παιδιά θα χρειάζεται απλώς να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε τεστ αντιγόνου στο σπίτι και, αν το αποτέλεσμα βγει θετικό ή αν δεν αισθάνονται καλά, θα απέχουν από το σχολείο μέχρι να αναρρώσουν.

«Τα παιδιά επιστρέφουν στην κανονικότητα στο σχολείο» είπε ο πρωθυπουργός, έχοντας στο πλευρό του τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας.

Τα σελφ τεστ για τα παιδιά θα διατίθενται δωρεάν, διευκρίνισε.

  • Αυστρία: Υπερψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο ο υποχρεωτικός εμβολιασμών των ενηλίκων

To αυστριακό Κοινοβούλιο υπερψήφισε πριν από λίγο τη γενική υποχρέωση εμβολιασμού των ενηλίκων, η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Φεβρουαρίου. Τα πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν φθάνουν έως και τα 3.600 ευρώ.

Η πρόταση της αυστριακής κυβέρνησης για εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 18 ετών, με την εξαίρεση των εγκύων, όσων για ιατρικούς λόγους δεν πρέπει να εμβολιαστούν και όσων έχουν αναρρώσει από Covid-19 το τελευταίο εξάμηνο, εγκρίθηκε με 137 ψήφους υπέρ, 33 κατά και 13 αποχές. Στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται η έγκρισή του και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της χώρας. Εκτός από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, υπέρ της γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού ψήφισαν πολλοί βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών (SPÖ) και των Φιλελεύθερων NEOS.

Σε πρώτη φάση, οι αρχές θα ενημερώσουν τους πολίτες με επιστολή και από τα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι της εφαρμογής του μέτρου. Όποιος δεν μπορεί να αποδείξει ότι εμβολιάστηκε, θα πρέπει να το αποδείξει αργότερα εγγράφως ή να πληρώσει πρόστιμο 600 ευρώ. Εάν το μέτρο δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι αρμόδιες αρχές θα κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους πολίτες και όσοι δεν προσέλθουν θα τιμωρούνται με πρόστιμο, το οποίο θα φθάνει τα 3.600 ευρώ. Πρόστιμο στο ίδιο άτομο θα μπορεί να επιβληθεί έως και τέσσερις φορές ετησίως, ενώ το περιεχόμενο της γενικής υποχρέωσης θα μπορεί να αναθεωρηθεί μελλοντικά, αν το απαιτούν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Αυτή τη στιγμή στην Αυστρία πλήρως εμβολιασμένο είναι το 71,6% του πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν τόνισε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και χρειαζόμαστε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Αναφερόμενος μάλιστα στις ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια, κάλεσε τους πολίτες «να αμφισβητήσουν τους μύθους γύρω από τον εμβολιασμό». «Τρομοκρατημένος», «έκπληκτος», «σοκαρισμένος» και «συγκλονισμένος» δήλωσε από την άλλη πλευρά ο αρχηγός της ακροδεξιάς FPÖ Χέρμπερτ Κικλ και έκανε λόγο για «υγειονομικό κομμουνισμό», προκαλώντας αντιδράσεις από βουλευτές των Πρασίνων. Οι βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος των Πρασίνων υπερψήφισαν την υποχρεωτικότητα, εκτός από την Εύα Ερνστ-Τίζτζιτς, η οποία απείχε επειδή, όπως δήλωσε, δεν ήθελε να ψηφίσει την πρόταση. «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο κανείς μας δεν επιθυμούσε, κατέστη δυστυχώς αναγκαίος», δήλωσε η αρχηγός του SPÖ Πάμελα Ρέντι-Βάγκνερ.

Νωρίτερα σήμερα η αυστριακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πακέτο κινήτρων για τον εμβολιασμό, με τη διοργάνωση λοταρίας και κάθε νικηφόρο λαχνό, ο οποίος αντιστοιχεί σε έναν εμβολιασμό, να κερδίζει δωροεπιταγή 500 ευρώ.

  • Χαλαρώνουν οι κανόνες για την καραντίνα στη Σουηδία – Εξαιρούνται εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς

Η Σουηδία θα χαλαρώσει τους κανόνες καραντίνας λόγω COVID-19 και θα καταστήσει ευκολότερο για τους υπαλλήλους σε κρίσιμους τομείς, όπως το σύστημα υγείας και η αστυνομία, να πάνε στη δουλειά τους, ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, η υπηρεσία υγείας, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Όσοι έχουν θετικό τεστ ή ζουν μαζί με κάποιον που έχει βρεθεί θετικός θα πρέπει να απομονωθούν για πέντε ημέρες, αντί για επτά που ήταν προηγουμένως, δήλωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Ένας μικρός αριθμός εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς δεν θα μπαίνουν καθόλου σε καραντίνα αν δεν έχουν συμπτώματα, ακόμη κι αν είχαν έρθει σε επαφή με έναν ασθενή.

«Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το υψηλό ποσοστό μόλυνσης, που αναμένεται επίσης να αυξηθεί την επόμενη περίοδο, και προκειμένου να μην θέσουμε σε κίνδυνο κοινωνικές λειτουργίες, προσαρμόζουμε τις συστάσεις για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ (testing) και για τους περιορισμούς», δήλωσε η αξιωματούχος της υπηρεσίας Σάρα Μπάιφορς σε συνέντευξη Τύπου.

Η Σουηδική Υπηρεσία Πολιτικών Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης ανέφερε πως οι ελλείψεις προσωπικού μπορούν να καταστούν πραγματικό πρόβλημα και πως εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, η θέρμανση, η υδροδότηση και η διανομή ίντερνετ, καθώς και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μπορούν να εξαιρούνται από τους κανονισμούς καραντίνας.

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, νέο ημερήσιο υψηλό μολύνσεων COVID-19, καταγράφοντας 39.938 περιστατικά στις 19 Ιανουαρίου, οριακά μεγαλύτερο αριθμό σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο. Η υπηρεσία υγείας ανέφερε πως ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού κινδυνεύει να κολλήσει τον ιό τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερος καθώς η εθνική δυνατότητα διενέργειας τεστ έχει φτάσει στο ανώτατο όριο.

Η υπηρεσία υγείας ζήτησε από τους ανθρώπους που μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι να μην κάνουν τεστ, ώστε εκείνοι που χρειάζεται να είναι στις δουλειές τους να συνεχίσουν να εργάζονται.

Σύμφωνα με τα μοντέλα της υπηρεσίας υγείας, η Σουηδία μπορεί να φτάσει σε μια κορύφωση 69.000 ημερήσιων μολύνσεων αργότερα αυτό τον μήνα, αλλά με την περιορισμένη δυνατότητα διενέργειας τεστ μπορεί αυτό το επίπεδο να έχει ήδη ξεπεραστεί.

Ο υψηλός αριθμός μολύνσεων ασκεί πίεση στο σύστημα υγείας, όμως ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται φροντίδα παραμένει πολύ πιο κάτω από την κορύφωση προηγούμενων κυμάτων. Σήμερα, 110 άνθρωποι χρειάζονταν εντατική θεραπεία λόγω της COVID.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε πρόσφατα νέους περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτιστεί η πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού.

  • ΠΟΥ: Ο αριθμός των περιστατικών Covid-19 στην Αφρική μειώνεται, το τέταρτο κύμα υποχωρεί

Ο εβδομαδιαίος αριθμός μολύνσεων COVID-19 «έχει μειωθεί σημαντικά» στην Αφρική και εκείνος των θανάτων έχει επίσης πέσει, για πρώτη φορά μετά την κορύφωση του τέταρτου κύματος που προκάλεσε η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Η μείωση αυτή θέτει τέρμα στην πιο μικρή έξαρση που έχει γνωρίσει η ήπειρος, η οποία διήρκεσε 56 ημέρες», υπογραμμίζει το περιφερειακό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

«Ο αριθμός των νέων μολύνσεων που έχουν γνωστοποιηθεί έπεσε κατά 20% μέσα σε μία εβδομάδα, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 8%», διευκρινίζει στην ανακοίνωση αυτή ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Ο Π.Ο.Υ. προσθέτει πως η Νότια Αφρική, όπου ταυτοποιήθηκε πρώτα η παραλλαγή Όμικρον, κατέγραψε πτωτική τάση στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Μόνο η Βόρεια Αφρική κατέγραψε αύξηση του αριθμού των μολύνσεων την εβδομάδα που πέρασε, με μια κορύφωση 55%, πρόσθεσε.

Ωστόσο, «όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί, μελλοντικά κύματα είναι αναπόφευκτα», εκτίμησε στη συνέντευξη Τύπου η Δρ. Ματσιντίζο Μοέτι, διευθύντρια του Π.Ο.Υ. για την Αφρική.

Η ήπειρος «πρέπει όχι μόνο να γενικεύσει τον εμβολιασμό, αλλά και να εξασφαλίσει διευρυμένη και δίκαιη πρόσβαση στις απαραίτητες θεραπείες» για την COVID-19, είπε.

Το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό στην Αφρική, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., καθώς μόνο το 10% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

  • UEFA: «Οι σύλλογοι πρέπει να συμμορφώνονται με τους εθνικούς κανονισμούς για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19»

H UEFA με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι οι σύλλογοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να σέβονται όλους τους κανόνες των επιμέρους κρατών, σχετικά με τα πρωτόκολλα εμβολιασμών κατά του Covid-19.

«Συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη ενόψει της επανέναρξης των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA τον Φεβρουάριο. Οι ειδικοί όροι υπό τους οποίους διεξάγονται αγώνες σε κάθε χώρα υπόκεινται στις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών της χώρας αυτής. Κάθε ομάδα θα πρέπει κατ’ αρχήν να συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα όπου διεξάγεται ο αγώνας», ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Πηγές της UEFA αναφέρουν ότι, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν θα κάνει τίποτα για να υπονομεύσει τους τοπικούς νόμους που προωθούν τον εμβολιασμό των παικτών, κάτι που υποδηλώνει ότι το παιχνίδι σε μια ουδέτερη χώρα είναι απίθανο να είναι μια επιλογή.

Έτσι για παράδειγμα, οι ανεμβολίαστοι παίκτες της Τσέλσι μπορεί να χάσουν τον εκτός έδρας αγώνα της φάσης των «16» του Champions League με τη Λιλ, καθώς η Γαλλία έχει θεσπίσει την υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους αθλητές στη γαλλική επικράτεια.

Αντίστοιχα, ωστόσο, στην Ιταλία αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η είσοδος σε ξενοδοχεία και τα ταξίδια σε όσους δεν διαθέτουν το ενισχυμένο «πράσινο πιστοποιητικό» (Green Pass), το οποίο προβλέπει εμβολιασμό ή ανάρρωση από την Covid-19.

Η Τσέλσι, όπως εξηγούν οι Times, θα συνομιλήσει με την UEFA την επόμενη εβδομάδα για τις πιθανές επιπτώσεις στον αγώνα του Champions League με τη Λιλ. Ο πρώτος αγώνας είναι στο Stamford Bridge στις 22 Φεβρουαρίου, με τη ρεβάνς στη Γαλλία στις 16 Μαρτίου.

Δέλτα και Όμικρον συνυπάρχουν στην κοινότητα

  • Γερμανία: Ρεκόρ μολύνσεων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Η Γερμανία κατέγραψε σήμερα Πέμπτη νέο ρεκόρ περιστατικών του νέου κορωνοϊού μέσα σε μια ημέρα, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, ενώ ο αριθμός τους ξεπέρασε, επίσης για δεύτερη φορά, το όριο των 100.000.

Διαγνώστηκαν 133.536 μολύνσεις σε 24 ώρες, με το σύνολό τους να φθάνει τις 8.320.386, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 234 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία στους 116.315 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

  • Βιετνάμ: Σχεδόν 16.000 νέα περιστατικά Covid-19

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 15.959 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο να φθάνει τις 2.078.087.

Οι θάνατοι 142 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Ασίας στους 36.114 νεκρούς.

Έχουν χορηγηθεί στη χώρα περίπου 98 εκατομμυρίων κατοίκων 171,6 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19, με 72,9 εκατ. πολίτες να έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως και σχεδόν 20 εκατ. να έχουν λάβει αναμνηστική δόση, πάντα σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

  • Ξεπέρασαν τους 302.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Το Μεξικό κατέγραψε χθες Τετάρτη, για δεύτερη συναπτή ημέρα, ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό σε 24 ώρες, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι επιβεβαιώθηκαν 60.552, εν μέσω της εξάπλωσης της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 4.495.310.

Εν πολλοίς το ρεκόρ αποδίδεται στο ότι έγινε πολύ μεγαλύτερος αριθμός τεστ –150.000 και πλέον–, από τον συνηθισμένο.

Το ίδιο διάστημα, διαπιστώθηκαν οι θάνατοι ακόμη 323 ασθενών εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει τους 302.112 νεκρούς στο κράτος των 126 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας έχουν πάντως αναγνωρίσει επανειλημμένα ότι τα επίσημα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα