To Αμερικάνικο θρίλερ-Τα στοιχήματα δείχνουν Τραμπ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Parallaxi
to-αμερικάνικο-θρίλερ-τα-στοιχήματα-δεί-680197
Parallaxi

Το θρίλερ των αμερικάνικων εκλογών πιθανά να περιέχει την ανατροπή. Ο Τραμπ ετοιμάζει την αίθουσα που θα βγάλει πανηγυρικό. Οι αμφίρροπες πολιτείες και τα στοιχήματα.

Εταιρείες στοιχημάτων βλέπουν πλέον νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον προβάδισμα νίκης στις εκλογές στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας τελείως την αρχική πρόβλεψή τους, κατά την οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ήταν ο επικρατέστερος.

Κατά τη βρετανική Betfair, η πιθανότητα νίκης του Τραμπ υπολογίζεται πως ανέρχεται στο 60%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες το πρωί χθες Τρίτης. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 40% από 61%.

 

Σύμφωνα με τη Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, ο Τραμπ έχει ακόμα πιο υψηλή πιθανότητα νίκης, 65%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 35% από 61%.

Οι Δημοκρατικοί διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι Δημοκρατικοί διατήρησαν και μάλιστα ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και ABC.

Οι Δημοκρατικοί προβλέπεται να κερδίσουν τέσσερις με πέντε έδρες επιπλέον στη Βουλή, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά αυτά δίκτυα. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν 232 σε σύνολο 435 εδρών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

Συνεχίζεται η μάχη στήθος με στήθος σε κρίσιμες πολιτείες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν συνεχίζουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος σε κρίσιμες πολιτείες και μέχρι τις 05:00 ώρα Ελλάδας δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με προβλέψεις των New York Times και του NBC, ο Μπάιντεν εξασφάλιζε μέχρι τις 04:30 ώρα Ελλάδας 126 εκλέκτορες και ο Τραμπ 89. Η πρόβλεψη του Bloomberg έδινε στον Μπάιντεν 131 εκλέκτορες και στον Τραμπ 92.

Υπενθυμίζεται πως για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντας (29 εκλέκτορες), σύμφωνα με τους NYT, με καταμετρημένο το 93% των ψήφων ο Τραμπ προηγείται με 51,2% έναντι 47,7% του Μπάιντεν, χωρίς να υπάρχει ακόμη ασφαλής πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος.

Φαίνεται πως ο Τζο Μπάιντεν αυτή τη στιγμή (ώρα Ελλάδας 05:00πμ) κερδίζει το Κολοράντο και τη Ν. Καρολίνα ενώ προηγείται σε Πενσυλβάνια και Νιού Χαμσάιαρ και «κλείδωσε» τη νίκη στη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών προβλέπεται να κερδίσει και το Νιου Χάμσαϊρ.

Μάχη στήθος με στήθος σε Τέξας και Οχάιο. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται να επικρατήσει στο Κάνσας, ενώ αυτή την ώρα (05:14πμ ώρα Ελλάδας) προηγείται στο Οχάιο (Fox News, Bloomberg) και στη Β. Καρολίνα με μικρή διαφορά. Μάχη γίνεται στην Αριζόνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ αυτή την ώρα κερδίζει σε Φλόριντα, Μισιγκαν, Τζορτζια και Βιρτζίνια αλλά δεν του αρκούν αν ο Μπάιντεν καταφέρει και νικήσει σε Οχάιο και Τέξας.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει το Κολοράντο ενώ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται να κερδίσει τη Λουιζιάνα, τη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα και το Γουαϊόμινγκ, ενώ ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και Νέου Μεξικού.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σε Μασαχουσέτη, Μέριλαντ, Ντελαγουέρ, Κολούμπια, Κονέκτικαντ και Ουάσινγκτον φαίνεται να επικρατεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. Αντίθετα την Οκλαχομα την κέρδισε οριστικά ο Τραμπ.

Το CNN προέβλεψε νίκη του Τραμπ στο Τενεσί, κάτι που σημαίνει ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κερδίσει 11 εκλέκτορες.

Την πολιτεία του Κεντάκι η οποία δίνει 8 εκλέκτορες κατακτά με βάση τα στοιχεία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αλλά και το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Edison Research, ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο απερχόμενος πρόεδρος με βάση το ίδιο ινστιτούτο κατακτά και την πολιτεία της Ιντιάνα η οποία δίνει άλλους 11 εκλέκτορες

Απο την πλευρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει στις πολιτείες της Βιρτζίνια με 13 εκλέκτορες και το Βερμόντ που του δίνει 3 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox News.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια με τους 5 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox News.

Λίγο πριν τις 03:00 ώρα Ελλάδας ο Μπάιντεν συγκέντρωνε 16 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Βέρμοντ και της Βιρτζίνια. Ο Τραμπ αντίστοιχα κατείχε 13 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Κεντάκι και της Δυτικής Βιρτζίνια. Υπέρ του Τραμπ ψήφισε και η Νότια Καρολίνα προσφέροντας στον απερχόμενο πρόεδρο άλλους 9 εκλέκτορες και ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλεκτόρων του σε 22 συνολικά.

Στις 03:00 ώρα Ελλάδας προστέθηκαν αρκετές ακόμη πολιτείες στο συνολικό αριθμό των πολιτειών όπου οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον εκλεκτό τους για προέδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Για τον Τζο Μπάιντεν ψήφισαν οι πολιτείες της Μασαχουσέτης με 11 εκλέκτορες, του Κονέκτικατ με 7 εκλέκτορες, το Νιου Τζέρσι με 14 εκλέκτορες, το Μέριλαντ με 3 εκλέκτορες,το Ντελαγουέρ με 3 εκλέκτορες, και το Ιλινόις με 20 εκλέκτορες.

Για τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα με 7 εκλέκτορες, του Μισισιπί με 6 εκλέκτορες,της Αλαμπάμα με 9 εκλέκτορες, του Τενεσί με 11 εκλέκτορες.

Μέχρι αυτή την ώρα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με 205 εκλέκτορες έναντι 136 του Ρεπουμπλικάνου προέδρου

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γερουσίας, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς Μακόνελ, επανεκλέγεται στο σώμα, βάσει των ως τώρα αποτελέσματα στο Κεντάκι, επικρατώντας της Δημοκρατικής αντιπάλου του Έιμι Μακγκράθ, προβλέπει το Fox News.

Για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.Οι επιστολικές ψήφοι θα καθυστερήσουν το αποτέλεσμα Wisconsin, Michigan και Pennsylvania δεν θα δώσουν άμεσα αποτελέσματα λόγω του τεράστιου αριθμού των επιστολικών που δεν έχουν καταμετρηθεί. Υπενθυμίζουμε πως ο Τραμπ έχει αμφισβητήσει το σύστημα της επιστολικής ψήφου με πολλαπλές αναφορές του.

Ο Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει την αμφίρροπη πολιτεία της Αριζόνα

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει την αμφίρροπη πολιτεία της Αριζόνα (11 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του Fox News που εξόργισε το επιτελείο του Τραμπ που διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει Καλιφόρνια, Όρεγκον και Ουάσινγκτον

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει τις πολιτείες της Καλιφόρνιας (55 εκλέκτορες) του Όρεγκον (7 εκλέκτορες), και της Ουάσινγκτον (12 εκλέκτορες) σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Edison Research και του Fox News.

Fox News: Ο Τραμπ προβλέπεται να κερδίσει την αμφίρροπη πολιτεία της Φλόριντα t Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται να κερδίσει στην αμφίρροπή πολιτεία Φλόριντα (29 εκλέκτορες), όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Ο ιστότοπος The Atlantic λέει σταματήστε να κοιτάτε το Fox και έχετε τα μάτια σας στη Florida παρακολουθώντας το twitter εδώ

Αν ο Τραμπ επανεκλεγεί η πρώτη του θητεί θα μοιάζει αθώα. Η δεύτερη θητεία του Τραμπ δεν θα μοιάζει με την πρώτη του Εάν επανεκλεγεί, ο πρόεδρος φαίνεται έτοιμος να απολύσει μια σειρά ανώτερων διορισμένων, αντικαθιστώντας τους με πιστούς λέει το The Atlantic.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα