Αθλητισμός

Το BBC κάνει αφιέρωμα στο “Ατελείωτο χάος του ελληνικού ποδοσφαίρου”

Τα όσα αναφέρει μόνο κολακευτικά δεν είναι για τη χώρα και το "εθνικό" σπορ της

Parallaxi
το-bbc-κάνει-αφιέρωμα-στο-ατελείωτο-χάο-879186
Parallaxi

Με αφορμή την στυγνή δολοφονία του Αλκη Καμπανού, το BBC πραγματοποίησε αφιέρωμα για όσα έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία δέκα χρόνια, κάνοντας καταγραφή “μαύρων” στιγμών του. 

Το κορυφαίο ειδησεογραφικό δίκτυο ασχολήθηκε με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που σπάνια βλέπουμε να συμβαίνει από ξένα ειδησεογραφικά μέσα, κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα όσα αναφέρει μόνο κολακευτικά δεν είναι για τη χώρα και το “εθνικό” σπορ της

Το κείμενο ξεκινάει από τον Φεβρουάριο του 2021 και την έκρηξη βόμβας στον φούρνο του πρώην διαιτητή, Πέτρο Κωνσταντινέα, στην Καλαμάτα, φτάνοντας μέχρι τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις από ανθρώπους που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο από διαφορετικά πόστα και γίνεται αναφορά και στα όσα είχε πει ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού, Ολιβιέ Καπό, ο οποίος έκανε λόγο για «μαφία, απειλές, μπράβους, «μαύρα» συμβόλαια, διαφθορά, στημένα παιχνίδια, απλήρωτους παίκτες και βία». Επίσης, γίνεται αναφορά στη διακοπή του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός λόγω εισβολής οπαδών στο ΟΑΚΑ το 2019 κι ο θάνατος του φίλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε στο ματς Ηρόδοτος – Εθνικός.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται σειρά γεγονότων, δυσφημιστικών για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Η έρευνα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για στημένα ματς το 2015, η επίθεση στο πρώην μέλος της ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο, η διακοπή του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός λόγω εισβολής οπαδών στο ΟΑΚΑ το 2019, ο θάνατος του αδικοχαμένου φίλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη δύο εβδομάδες μετά τα χτυπήματα που είχε δεχθεί στο ματς Ηρόδοτος – Εθνικός, τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι μερικά από αυτά που αναφέρονται στο θέμα.

Το αφιέρωμα του BBC με τίτλο «Το ατελείωτο χάος του ελληνικού ποδοσφαίρου: πώς χάθηκε η τελευταία ελπίδα» φιλοξενεί και την άποψη του ειδικού εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος ανέφερε: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι περίπλοκη λόγω των ιδιοκτητών των ομάδων. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά, μόνο να δημιουργήσεις συνέργειες, να τους φέρεις πιο κοντά και να κρατάς χαμηλά τους τόνους. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ενότητας. Χωρίς ενότητα, δεν μπορείς να πετύχεις στόχους και ο καθένας προσπαθεί να αποκτήσει τη μεγαλύτερη ισχύ»

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα