Top

Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα

Οι νεότερες εξελίξεις του ιού σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
το-εμβόλιο-των-biontech-pfizer-θα-εγκριθεί-την-επόμ-652337
Parallaxi

corona

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή του για το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.

Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Βρετανία-Covid-19 :15.871 νέα κρούσματα, 479 θάνατοι

Η Βρετανία κατέγραψε κατά το τελευταίο 24ωρο 15.871 νέα κρούσματα της Covid-19 και 479 θανάτους 28 ημέρες έπειτα από θετικό στον κορονοϊό διαγνωστικό τεστ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα στοιχεία του προηγούμενου 24ώρου είχαν δείξει 16.022 νέα κρούσματα και 521 θανάτους.

Αυστρία: Συνεχίζεται η μείωση των νέων λοιμώξεων και των νοσηλευόμενων με κορονοϊό

“Πριν από την τελευταία εβδομάδα του lockdown, οι νέες λοιμώξεις πέφτουν ξανά για πρώτη φορά και αυτό ισχύει επίσης για τη νοσηλεία και για τους σοβαρά ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και τώρα χρειάζεται μία ιδιαίτερα δυνατή και προσηλωμένη στα μέτρα τελική εβδομάδα”, αναφέρει σε σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, σε σχέση με το δεύτερο “σκληρό lockdown” που ισχύει στην Αυστρία μεταξύ 17ης Νοεμβρίου και 6ης Δεκεμβρίου.

“Ας δείξουμε όλοι για άλλη μια φορά ότι μπορούμε να συμβάλουμε δυναμικά, μειώνοντας τις άμεσες επαφές και τηρώντας με συνέπεια την ελάχιστη απόσταση, τους κανονισμούς υγιεινής και όλα τα συγκεκριμένα μέτρα, γιατί πρέπει να πετύχουμε την επόμενη εβδομάδα ένα ρεκόρ στη μείωση των νέων μολύνσεων” τονίζει ο ίδιος.

“Το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου σημειώθηκαν καταστροφικές” 8.241 νέες λοιμώξεις, στο δεύτερο 7.063, στο τρίτο 6.611 και σήμερα, Σάββατο, 4.669 νέες λοιμώξεις, με ένα ρεκόρ 40.205 διενεργημένων τεστ και 7.446 νέων αποθεραπευμένων, ενώ ο αριθμός των τεστ αυξάνεται μαζικά σε όλα τα επίπεδα, και μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί συνολικά 3.061.067 τεστ στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τα μέτρα οδηγούν έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες σε μείωση των νέων λοιμώξεων και μετά από μια ακόμη εβδομάδα σε μείωση των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία και στη συνέχεια μειώνονται επίσης οι θάνατοι, και αυτό είναι επειγόντως απαραίτητο, γιατί ακόμη και σήμερα, με 132 επιπλέον, ο αριθμός των θανάτων είναι εξαιρετικά υψηλός και συνολικά έχει φτάσει για πρώτη φορά τους 3.018″.

Όπως αναφέρουν τα σημερινά στοιχεία των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.669 νέες μολύνσεις στη χώρα, 286 λιγότερες από την προηγούμενη ημέρα, και ο αριθμός τους είναι αισθητά χαμηλότερα από τον αριθμό των αποθεραπευμένων, που μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες ανήλθε σε 7.446, ενώ επίσης μείωση παρουσίασε και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, που το Σάββατο ανέρχονταν σε 61.946 έναντι των 64.855 την Παρασκευή.

Ιταλία: Μείωση των κρουσμάτων και των νεκρών σήμερα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα κορονοϊού και οι θάνατοι, στην Ιταλία, παρουσιάζουν μείωση.

Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 26.323 νέα περιστατικά covid – 19 και έχασαν τη ζωή τους 686 άνθρωποι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 225.940 διαγνωστικά τεστ. Κάθε 100 τεστ, το 11,65% ήταν θετικά, ενώ χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12%.

Οι νεκροί, τη χθεσινή ημέρα, ήταν 827, με 28.352 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους 54.363 άνθρωποι. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας σήμερα βρίσκονται 3.762 ασθενείς (20 λιγότεροι σε σχέση με χθες), ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 33.299 (385 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο).

Οι περιοχές με περισσότερα κρούσματα συνεχίζουν να είναι η Λομβαρδία (4.615), το Βένετο (3.498), η Καμπανία (2.729) με πρωτεύουσα τη Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια (2.172) με κύρια πόλη την Μπολόνια.

Τουρκία: Αριθμός ρεκόρ θανάτων κορονοϊού για έκτη συνεχή ημέρα

Ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων από την Covid-19 στην Τουρκία ανέρχεται σε 182, αριθμός ρεκόρ για έκτη συνεχή ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η Τουρκία κατέγραψε επίσης νέο ρεκόρ 30.103 νέων κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο, αριθμός στον οποίο περιλαμβάνονται και ασυμπτωματικοί φορείς.

Κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μόνο συμπτωματικά περιστατικά, αλλά από την Τετάρτη ανακοινώνει όλα τα κρούσματα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την επιδημία είναι 13.373.

Γερμανία: Η άκρα δεξιά διχασμένη απέναντι στο «κίνημα κατά της μάσκας»

Αποδυναμωμένη στις δημοσκοπήσεις, η γερμανική άκρα δεξιά εμφανίσθηκε διχασμένη ως προς την στρατηγική που πρέπει να υιοθετήσει απέναντι στο «κίνημα κατά της μάσκας» σήμερα, πρώτη ημέρα ενός συνεδρίου στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες εκπρόσωποι εν μέσω πανδημίας.

Οι περισσότεροι από τους 600 περίπου συνέδρους έπαιξαν το παιγνίδι με τους κανόνες του τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα -αποστάσεις, μάσκες- που ήταν οι όροι που τέθηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της συνάθροισης στο Κάλκαρ, της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο κτίριο παλαιού πυρηνικού σταθμού, ο οποίος δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία και έχει μεταβληθεί σε πάρκο αναψυχής και ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Ο συμπροεδρεύων της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Τίνο Χρουπάλα κατήγγειλε την «πολιτική της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ κατά της επιδημίας.

Από την πλευρά του, ο έτερος πρόεδρος Γεργκ Μόιτεν, ο οποίος θεωρείται μετριοπαθής, κατήγγειλε την προσέγγιση μελών του κόμματος με τους αντιτιθέμενους στην λήψη περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας και την όλο και πιο ακραία ρητορική που χρησιμοποιείται από το ακροδεξιό κόμμα στην κριτική κατά της κυβέρνησης.

«Δεν είναι έξυπνο να μιλάμε για δικτατορία. Δεν ζούμε σε δικτατορία, αν ζούσαμε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό το συνέδριο», είπε επικρίνοντας εμμέσως το επίτιμο πρόεδρο της AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο οποίος κατηγόρησε πρόσφατα την γερμανική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί «πολεμική προπαγάνδα» για να επιβάλει «δικτατορία κορόνα».

Η AfD «δεν είχε βρεθεί ποτέ σε τέτοιο κίνδυνο» και η προσφυγή σε «επιθετική και χονδροειδή» ρητορική δεν μπορεί παρά να απωθεί τους ψηφοφόρους του κόμματος ο Γεργκ Μόιτεν, δεχόμενος χειροκροτήματα , αλλά και γιουχαΐσματα.

Η AfD ιδρύθηκε πριν από επτά χρόνια και επένδυσε στην εκμετάλλευση των φόβων του γερμανικού πληθυσμού απέναντι στις μαζικές αφίξεις μεταναστών στην Γερμανία από το 2015.

Ομως, έναν χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές, το κόμμα εμφανίζεται περισσότερο αποδυναμωμένο από ποτέ από εσωτερικές διαμάχες εξουσίας.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, η AfD δεν συγκεντρώνει παρά το 7% τη πρόθεσης ψήφου, που είναι η χειρότερη επίδοση από τον Ιούλιο 2017 και πολύ μακριά από το 15% που είχε συγκεντρώσει στην κορύφωση της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Αγγελα Μέρκελ, η οποία ολοκληρώνει τον επόμενο χρόνο την τέταρτη και τελευταία της θητεία, έχει φθάσει σε ρεκόρ δημοτικότητας , αφού οι Γερμανοί χαιρετίζουν την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης.

Η οργάνωση του συνεδρίου της η AfD έχει προκαλέσει σφοδρές επικρίσεις την στιγμή που η Γερμανία μόλις αποφάσισε το δραστικό περιορισμό των επαφών απέναντι στην εξάπλωση της επιδημίας.

Financial Times: Άμεση έγκριση του εμβολίου της Pfizer για την Αγγλία –Εμβολιασμοί από τις 7 Δεκεμβρίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα στην Δύση που θα εγκρίνει το εμβόλιο του κορωνοϊού, με την ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή να το εγκρίνει εντός ημερών, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι παραδόσεις του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τις Pfizer/BioNTech θα ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες από την έγκριση, σύμφωνα με πηγές του Whitehall. Άτομα με γνώση της διαδικασίας δήλωσαν ότι τα πρώτα εμβόλια θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν από τις 7 Δεκεμβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου των δύο δόσεων, τα προκαταρκτικά δεδομένα του οποίου έδειξαν ότι είναι περισσότερο από 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη του κορωνοϊού.

Τα εμβόλιο κανονικά πρέπει να πάρουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων έως το τέλος της μετάβασης στο Brexit στις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει την εξουσία να εγκρίνει προσωρινά προϊόντα, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης του κοινού. Η ίδια διαδικασία θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca. Την Παρασκευή, η βρετανική κυβέρνηση έστειλε επιστολή στην ρυθμιστική Αρχή, ζητώντας της να επανεξετάσει το εμβόλιο AstraZeneca – Οξφόρδης.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως ο Νατνίμ Ζαχάουι, υφυπουργός στο Υπουργείο Επιχειρήσεων, θα αποσπαστεί στο Υπουργείο Υγείας ως υπουργός για την επίβλεψη της διάθεσης των εμβολίων κορωνοϊού.

Αναμένεται έγκριση το εμβολίου της Pfizer και στις ΗΠΑ – Ίσως μέχρι τις 8-10 Δεκεμβρίου Η BioNTech και η Pfizer νωρίτερα αυτό τον μήνα υπέβαλαν δεδομένα από την τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 43.000 άτομα, στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Μια έκτακτη έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ Θα μπορούσε να έρθει το συντομότερο στις 8-10 Δεκεμβρίου, με αποστολές σε όλη την χώρα να ξεκινούν εντός 24 ωρών από την ανακοίνωση σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

Πηγή: iefimerida.gr/ ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα