Ελλάδα

Το NASA Space Apps Challenge έρχεται στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη

Πότε θα πραγματοποιηθεί - Τι χρειάζεται για να γίνετε Community Partner.

Parallaxi
το-nasa-space-apps-challenge-έρχεται-στον-πειραιά-και-τη-θεσ-818708
Parallaxi

Σε συνέχεια της επιτυχίας των NASA Space Apps Challenge Piraeus & Thessaloniki το 2020, o Greek NewSpace Society για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει το NASA Space Apps Challenge Piraeus & Thessaloniki στις 02 και 03 Οκτωβρίου 2021.

Tο NASA Space Apps Challenge Piraeus & Thessaloniki προσκαλεί τους συμμετέχοντες να καινοτομήσουν σε έναν από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως, στις αντίστοιχες πόλεις. Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και επιχειρούν να αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο απαιτητικά και πρωτότυπα challenges που προτείνουν τα 10 Space Agencies που συμμετέχουν στη διοργάνωση του φετινού παγκόσμιου διαγωνισμού. Στην προσπάθεια τους να ξεχωρίσουν και να περάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού, οι ομάδες αγωνίζονται και για πολυάριθμα βραβεία, με τους νικητές να έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στις εγκαταστάσεις της NASA.

Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να ενισχύσετε την προσπάθειά μας ως Community Partner. Προκειμένου να γίνετε Community Partner, θα χρειαστεί:

  • Να μας απαντήσετε θετικά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.
  • Να μας αποστείλετε το λογότυπό σας σε καλή ανάλυση.
  • Να κοινοποιήσετε τον διαγωνισμό στην κοινότητά σας μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου.

Τι είναι το NASA Space Apps Challenge;

Πρόκειται για έναν διεθνή μαραθώνιο καινοτομίας, όπου για ένα Σαββατοκύριακο συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται, για να δώσουν λύσεις στις πιο ιδιαίτερες και απαιτητικές προκλήσεις που υποβάλλονται από τη NASA.

Επιστήμονες, μηχανικοί, προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, γιατροί και καλλιτέχνες συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και εξερευνούν μέσα σε 48 ώρες τον πιο πολύπλοκο πλανήτη στα χρονικά της επιστήμης· τη Γη!

Φέτος, η NASA θα τιμήσει 10 καταπληκτικά χρόνια κοινότητας, συνεργασίας και επίλυσης, δημιουργώντας μια ομάδα δύναμης από 10 διεθνείς διαστημικές υπηρεσίες, που θα συνεργαστούν για να δώσουν πρόσβαση στις Διαστημικές Εφαρμογές.

Η NASA καλωσορίζει την Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία, τη Διαστημική Υπηρεσία της Βραζιλίας, την Ȁαναδική Διαστημική Υπηρεσία, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, την ǿαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης, την Εθνική Επιτροπή Διαστημικών Δραστηριοτήτων της Αργεντινής, την Εθνική Υπηρεσία Διαστημικής Επιστήμης του Μπαχρέιν, τη Διαστημική Υπηρεσία της Παραγουάης και την Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής.

ONLINE HACKATHON 

02 & 03 Oct

Το NASA Space Apps Challenge θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε περισσότερες από 80 χώρες το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου.

Στο τέλος του hackathon, οι ομάδες παρουσιάζουν τις ιδέες τους στους κριτές και οι ομάδες που προκρίνονται (global finalists) διεκδικούν 1 από τα 10 παγκόσμια βραβεία.

Οφέλη ως COMMUNITY PARTNER

  • Προώθηση των δράσεών σας στα social media, το blog και το website του οργανισμού Greek NewSpace Society.
  • Προώθηση του υλικού σας και στις αντίστοιχες σελίδες των NASA Space Apps Challenge Thessaloniki & Piraeus.
  • Παρουσία του logo του οργανισμού σας σε όλα τα γραφιστικά κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.
  • Αναφορά ως community partner στην τελετή λήξης του hackathon.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα