Top

Το νέο σποτ για τον κοροναϊό από την κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης τι δήλωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, καθώς και ο καθηγητής Βατόπουλος.

Parallaxi
το-νέο-σποτ-για-τον-κοροναϊό-από-την-κυβ-641934
Parallaxi

σποτ κοροναϊός

Νέο σποτ για τον ιό δημοσιοποήσε η κυβέρνηση, απευθυνόμενη κυρίως στους νέους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Στο βίντεο γίνεται σύσταση προς τους νέους, ώστε οι τελευταίοι να φορούν μάσκα κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές, ειδικά εάν έρχονται σε επαφή με γονείς και συγγενείς.

Ο πρωθυπουργός κοινοποίησε το σποτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας το εξής: «Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό».

Δείτε το σποτ:

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/601906470516112/

Καθηγητής Βατόπουλος: Πότε πρέπει να γίνεται το τεστ για τον κορωνοϊό 

Στον αντίποδα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε τα εξής:

«Και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν».

Kαι πρόσθεσε πως αν οι προαναφερθέντες επιθυμούν να κάνουν τεστ, πρέπει να το κάνουν έπειτα από πέντε μέρες από την επιστροφή τους.

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή με ένα κρούσμα και αλλόφρονες πάνε την άλλη μέρα για τεστ. Υπάρχει ένας χρόνος επώασης μιας εβδομάδας, μπορεί και περισσότερο. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες. Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή, καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης», υπογράμμισε.

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Τα πειράματα των επιστημόνων μπορούν να μας καταστρέψουν

Και ενώ η κυβέρνηση αναρτά βίντεο κατά της διασποράς του ιού και καθηγητές αναφέρονται σε τεστ ο μητροπολίτης Φθιώτιδας προβαίνει σε αξιοσημείωτες δηλώσεις.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε χριστιανούς ή δήθεν χριστιανούς που, όπως δήλωσε, με επιστημονικές μεθόδους θεωρούν πως μπορούν να ξεπεράσουν ασθένειες και δοκιμασίες.

Ο μητροπολίτης μίλησε για τους επιστήμονες, τα πειράματα των οποίων- πάντα κατά τον ίδιο- μπορούν να μετατραπούν σε βόμβες έτοιμες να μας καταστρέψουν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα