Επικαιρότητα

Το σχόλιο δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ για ΣΥΡΙΖΑ και 17Ν και η αντίδραση του κόμματος

Τι λένε Τσαπανίδου και ΣΥΡΙΖΑ μετά το σχόλιο του Παναγιώτη Λάμψια.

Parallaxi
το-σχόλιο-δημοσιογράφου-του-σκαϊ-για-σ-1004113
Parallaxi

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σχόλιο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη 17 Νοέμβρη.

Κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Λάμψιας ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας «μιμείται ακόμη και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου» και πρόσθεσε ότι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη».

Σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ- μετά το δελτίο ειδήσεων- στο πάνελ της οποίας παρευρίσκονταν τόσο ο Παναγιώτης Λάμψιας όσο και ο Γιώργος Τσίπρας, ο τελευταίος ζήτησε επανειλημμένα από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει το σχόλιο περί μίμησης του Ανδρέα Παπανδρέου από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το σχόλιο του Λάμψια που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, ο Παναγιώτης Λάμψιας κλήθηκε να σχολιάσει την αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όσα είπε:

«Σίγουρα δεν ανήκει στους υβριστές του, σίγουρα δεν ανήκει στους γενίτσαρους που έφυγαν από το κόμμα τους και το πετροβολούσαν την ώρα που έδινε τη μάχη για τη σωτηρία της χώρας. Και εν πάση περιπτώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ».

Και συνέχισε ως εξής:

«Η αντιγραφή δεν είναι κακό, αρκεί να μη σε πιάσουν». «Εδώ φόρα παρτίδα προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να αντιγράψει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου 40 χρόνια πριν- είναι και λίγο αστείο- αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να αντιγράφεις το κόμμα που είναι ενεργό, υπάρχει, και να χρησιμοποιείς ως άλλοθι τα ορφανά του Άκη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και μερικούς άλλους που εγώ τους λέω πολιτικούς γενίτσαρους».

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ, όταν την ίδια ώρα, οι ίδιοι άνθρωποι στηρίζουν τους εκτελεστές της ”17 Νοέμβρη” και άλλα παρόμοια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά», συμπλήρωσε. 

Τι λέει η Τσαπανίδου 

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για έναν λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, στα στελέχη του, στους ψηφοφόρους», είπε αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ήταν εξαιρετικά προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, τόσο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα- τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο Γιώργος Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχαν γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιό του. Δεν ήταν μόνο προσβολή για τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές, γιατί ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρύ και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή», είπε ακόμη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο Παναγιώτης Λάμψιας πήρε τον λόγο, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αντιγράφουν το ΠΑΣΟΚ, όπως και πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιμείται τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Είναι η πεποίθησή μου. Δεν ανακαλώ τίποτα», τόνισε ο δημοσιογράφος. «Είπατε μίμο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;», αντέδρασε η Πόπη Τσαπανίδου. «Αυτό ήταν ένα αστείο, αν δεν το καταλαβαίνετε…. Τιμώ και τη θέση του και το πρόσωπο, τελεία», απάντησε ο Παναγιώτης Λάμψιας.

«Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των καταδικασθέντων της 17Ν, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός. Έχει συμβεί. Εχουν γίνει πορείες ολόκληρες και έχουν γίνει υποστηρικτικές εκδηλώσεις και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι βρέθηκαν σε αυτές. Δεν εννοούσα ότι το έκανε ο κύριος Τσίπρας», συνέχισε ο δημοσιογράφος, προκαλώντας νέα αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι ακούνε τα αυτιά των τηλεθεατών που σας παρακολουθούν… Μιλάτε για στελέχη που έχουν δώσει μάχες υπέρ της δημοκρατίας. Στελέχη που δεν ανέχθηκαν, πόσω μάλλον δεν συμβάδισαν με την τρομοκρατία. Είναι συκοφαντικό αυτό που λέτε», του απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ο δημοσιογράφος επανέλαβε ότι ήταν η άποψή του. «Τα σχόλια είναι η δική μου άποψη, δεν είναι του ΣΚΑΪ, δεν είναι κανενός άλλου. Αν δεν σας αρέσει είναι προφανώς δικαίωμά σας», συμπλήρωσε. «Κύριε Λάμψια, είναι ντροπή να το ακούω στο δελτίο του ΣΚΑΪ. Λυπάμαι και ντρέπομαι», απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου. «Δηλαδή, τι θέλετε, ο ΣΚΑΪ να κάνει λογοκρισία στα στελέχη του; Την επόμενη φορά να σας πάρω και τηλέφωνο να μου πείτε», σχολίασε ο Παναγιώτης Λάμψιας.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τα λεγόμενα του Παναγιώτη Λάμψια.

«Σε μια βαριά προσβλητική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του προέβη ο δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτης Λάμψιας. Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως ”υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν” και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι ”γενίτσαροι”», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας μίλησε ακόμη για ”ορφανά του Άκη” και χαρακτήρισε ”μίμο” τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.

«Η προσπάθειά του, όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά δεν θα περάσει. Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την πολιτική αλλαγή ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο, προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα