Επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΕ «ΠΑΓΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ MEGA

Μια μικρή ανάσα για τον τηλεοπτικό σταθμό.

Parallaxi

Την απόφαση του ΕΣΡ για τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αναστέλλει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου με προσωρινή διαταγή του, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής της υπόθεσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η μετάδοση του σήματος του MEGA δεν μπορεί να διακοπεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του το ΕΣΡ σημείωνε: «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει την λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του».

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA (Τηλέτυπος Α.Ε.) και ζητά να ακυρωθεί η 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία υποχρεώνει το σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του. Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαική νομοθεσία.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του πάγωσε την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος επικρατείας Ηλίας Μάζος και η κυρία αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου 2018.

Πηγή: Παν. Τσιμπούκης, ΑΠΕ

TAGS